Ràdio Estel
El Sant Pare ha presidit l'audiència general un dimecres més des de la Biblioteca del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
El Papa diu que "tots som responsables" del treball infantil
Al final de l'audiència general, Francesc recorda que "estem davant de formes d'esclavitud que provoquen patiment físic i psicològic"
@IgnasiMiranda 10/06/2020

El Papa ha fet aquest dimecres, a les portes del Dia Mundial contra el Treball Infantil, que serà aquest divendres, una crida urgent a acabar amb aquesta pràctica. Al final de l’audiència general al Vaticà, Francesc ha destacat que, "en molts casos, estem davant de formes d'esclavitud i reclusió que provoquen patiment físic i psicològic, realitat de la qual tots som responsables". En aquesta línia, ha fet "una crida a les institucions perquè facin tot el possible per protegir els menors, omplint les llacunes econòmiques i socials que són a la base de la dinàmica distorsionada en la qual, malauradament, ells es veuen embolicats". El pontífex ha recordat que "els nens són el futur de la família humana", i que "depèn de tots nosaltres afavorir el seu creixement, la seva salut i la serenor". Aquest divendres, com cada 12 de juny, se celebra el Dia Mundial contra el Treball Infantil. El pontífex ha recordat que milions de nens es veuen obligats, arreu del món, a realitzar treballs inadequats per a la seva edat, i ha defensat l’ajuda a les seves famílies, sovint en condicions d'extrema pobresa.

I en la reflexió de l’audiència general, el Sant Pare ha assegurat que “no hem de tenir por, perquè Déu salva el qui està perdut”. Ho ha fet a partir de l’exemple de Jacob, "que va estar enfrontat amb el seu germà i va aconseguir, amb subtilesa, la benedicció del seu pare, fet que va convertir-lo en un home ric que es va autorealitzar amb tenacitat i paciència". En un altre moment, ha destacat que el patriarca "es va posar en camí, i una allau de pensament l'envoltava, moment en què es va produir el seu encontre amb Déu, símbol del combat de la fe i la victòria de la perseverança".

El bisbe de Roma ha presentat la imatge de la nit i la foscor com l’antesala de la trobada amb Déu, per assegurar que, "en aqueslla batalla, Jacob no es va mostrar com un home calculador, perquè va veure la seva veritable condició de fragilitat i vulnerabilitat, alhora que va buscar Déu, que el va beneir i va permetre que entrés a la seva terra amb el cor renovat i va mirar-lo amb tendresa". Finalment Francesc ha expressat, en forma de pregària, el seu desig que la força divina ajudi tothom a "trobar sentit a la pròpia vida". Així el pontífex ha seguit aquest dimecres amb el cicle d’audiències setmanals sobre la pregària, centrada aquesta vegada en el capítol 25 del llibre del Gènesi.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 22) l'última edició de DIARI DEL PAPA
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET