Ràdio Estel
Salvador
ESGLÉSIA 
"Protestants i altres creients han rebut molt bé el Papa a Panamà"
Daniel Arasa, en conversa amb Salvador Aragonés i Bruno Bérchez, creu que "el pontífex es referirà aquests dies a Veneçuela i Nicaragua"
@IgnasiMiranda 24/01/2019

Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Bruno Bérchez, director del Secretariat diocesà de Joventut de Barcelona, i Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, han analitzat aquest dijous, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', l'estada del Papa aquests dies a Panamà, on vol encoratjar el món a estendre el missatge cristià de l’alegria a través dels joves, que són el futur. És a les portes d’un cap de setmana intens amb el qual es viurà el moment central de la Jornada Mundial de la Joventut. Arasa ha destacat que "ara la tendència és a fer aquestes jornades mundials més regionals que no pas universals, i en aquest cas és Centreamèrica". En un altre moment, ha comentat que "el pontífex es referirà aquests dies a la situació de Veneçuela i al que està passant a Nicaragua, on el règim està considerant l'Església un adversari, com també les migracions als Estats Units". Finalment el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU ha destacat que "protestants, musulmans i altres creients han rebut molt bé la visita del Papa a Panamà".

Sobre Panamà, Salvador Aragonés ha dit que "és un país petit però molt universal, amb el canal". Ha aclarit, això sí, que "el Papa s'adreça a tot el món, amb un discurs més dedicat a l'Amèrica llatina, com ha passat aquest dijous quan ha parlat de la corrupció perquè és un mal endèmic". Bruno Bérchez, que es troba a Mataró preparant la trobada de joves catalans per a aquest cap de setmana, ha destacat que "el missatge del Sant Pare és universal, a partir de la idea de la vida com una missió que passa per escoltar la saviesa dels grans, tenint en compte que el futur és de la joventut, tot sense oblidar els pobres, fet que serà especialment present en aquesta JMJ". El director del Secretariat de Joventut ha elogiat la figura de l'arquebisbe de Panamà, José Domingo Ulloa, "un pastor que s'ho ha currat molt perquè aquesta Jornada Mundial surti bé".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 24 de gener.

En aquesta visita a Amèrica llatina, el Papa torna a defensar la cultura de l’encontre, una Església que estigui amb les minories, amb els pobres i amb els descartats i també una fe cristiana que els joves facin seva a partir de la senzillesa i el valor de l’acollida espiritual i humana. El drama dels abusos, gran preocupació del pontífex després del cas de Xile, i la realitat de les migracions es fan igualment presents en una JMJ que reunirà almenys mig milió de nois i noies de tot el món aquest cap de setmana. Els joves catalans, que majoritàriament no han pogut anar a Panamà, són convocats a Mataró per a aquest cap de setmana, amb la idea de seguir i viure aquí el gran esdeveniment.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET