Ràdio Estel
Jordi
RÀDIO ESTEL Foto: Wikipedia
"Tenien tot el dret a fer reunions pacífiques"
Adriana Ribas (Amnistia Internacional Catalunya) ha parlat de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
@oscarllena 16/10/2018

Aquest dimarts s’ha complert  un any de l’empresonament preventiu de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i Amnistia Internacional ha tornat a demanar l’alliberament inmediat dels dos líders independentistes. A l' A Primera Hora  n'hem parlat amb Adriana Ribas, coordinadora dAmnistia Internacional Catalunya.

“És injustificable que un any després siguin a la presó: restringeixen llibertat d'expressió i reunió pacífica. Dos dies després de l'empresionament es va demanar la seva sortida”, ha dit la coordinadora d'Amnistia.

Adriana Ribas no veu justificat aquest empresonament: "No se'ls pot atribuir l'organització. Hem tingut accés a alguna informació del procediment. Eren ciutadans particulars, organitzadors de societat civil, i tenien tot el dret a fer reunions pacífiques".

La portaveu d'Amnistia ha afegit: “Les manifestacions poden ser espontànies: com organitzadors de la societat civil poden promoure qualsevol reunió pacífica, i això pot ocasionar alteracions al carrer, i es pot investigar i tenir una sanció, però no té res a veure amb rebel·lió i sedició”.

Finalment, Ribas no creu que pugui haver-hi un motiu d’empresonament pel que van fer: “Les accions puntuals de destrossa de mobiliari urbà o del vehicle de la policia... no se’ls pot atribuir”.

Citació Miquel Buch i Neus Lloveras 
Aquest dimarts també ens hem fet ressò de la citació que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha fet arribar al Conseller d’Interior, Miquel Buch i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras per a declarar com a investigats el proper 6 de novembre per suposat delicte de desobediència durant l’1 d’octubre mentre presidien l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència. N’hem parlat de tot plegat amb l’advocat penalista Lluis Batlló. 

L’advocat ha aclarit que: “Aquesta citació és un procediment que es va obrir fa 1 any. És una notícia en diferit. El TSJC ho assumeix, no la vol Llarena. No vol tenir una macrocausa".

D’altra banda, Batlló ha explicat com veu aquesta citació "Des d'un punt de vista processal és bastant confús: Audiència Nacional, Suprem, TSJC, Cornellà... processalment pot donar lloc a sentències molt contradictòries. El lògic és que anés tot al TSJC." 

Ningú dormint al carrer
Com cada dimarts, a la secció  Ningú dormint al carrer ens ha  visitat el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, per parlar del problema del sensellarisme a casa nostra.

"Arrels sensibilitza perquè és una missió. Aquest espai [a RàdioEstel] sensibilitza, l'altra forma és que la gent ens pregunti, i responem totes les preguntes. I fem campanyes: sortir al carrer, xerrades escoles... fem coses variopintes perquè la societat és molt variopinta. Veure algú dormint al carrer i acceptar que som responsables és dur. Per sensibilitar una de les tasques és trencar aquests tòpics", ha resumit el director d’Arrels.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET