Ràdio Estel
Ignasi Farreres i Mercè Blanco, aquest dijous en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel, on també ha participat Lluís Sols
PROGRAMES 
Ignasi Farreres: "Cal introduir elements ètics en la banca"
L'exconseller, en un col·loqui amb Mercè Blanco i Lluís Sols, diu que "Rodrigo Rato té una certa tendència a la prepotència" com a dirigent
@IgnasiMiranda 11/10/2018

Mercè Blanco, experta en economia i valors, Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la dimensió moral i ètica de la gestió financera, econòmica i bancària, sobretot arran dels casos de Narcís Serra, en judici per l'augment de sou a CatalunyaCaixa, i Rodrigo Rato, condemnat ja en sentència ferma a 4 anys i mig de presó per les Tarjetes Black. Farreres ha assegurat que "cal introduir elements ètics a la banca". Ha denunciat que "Rodrigo Rato té una certa tendència a la prepotència, com s'ha demostrat també en la sortida de Bankia a borsa, moment en què no va estar a l'alçada, i també quan volia ser president davant una possible integració de Caja Madrid en l'estructura de la Caixa".

Per la seva banda, Mercè Blanco ha comentat que "el més important és la integritat, que no n'hi ha", i que el programa és que "hi ha una ètica però cadascú la interpreta com vol". Lluís Sols, en un altre enfocament, ha recordat que "els casos de Serra i Rato no són tan importants com podria semblar, en el sentit que hi ha gent que l'ha feta molt grossa i altres han comès errors menors, i no podem posar-ho tot en el mateix sac". En aquesta línia, ha afegit que "aquestes dues persones no han fet una gestió pública en el seu propi benefici, sinó coses irregulars que no són atribuïbles", i que "no eren competents per ser banquers, tot i que van fer la seva tasca amb la millor intenció".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 11 d'octubre.

En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la dimensió moral i ètica de les gestions econòmiques assumides per Narcís Serra, Rodrigo Rato i altres exdirigents de bancs i caixes: questió en primera línia de l’actualitat per la condemna ferma a Rato, per Caja Madrid, i per l’inici del judici a Serra i diversos exdirectius de Catalunya Caixa.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET