Ràdio Estel
Esteve Rifà i Josep Vila Abelló, aquest dimecres en 'El Mirador' a Ràdio Estel, on també ha participat Òscar Oliver
PROGRAMES 
Òscar Oliver: "Barcelona és ara una ciutat de contrastos"
El director del CETMO, en conversa amb Josep Vila Abelló i Esteve Rifà, alerta també davant "una segona bombolla immobiliària"
@IgnasiMiranda 10/10/2018

Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els últims canvis urbanístics, socials, polítics i econòmics que viu Barcelona, amb els aspectes positius i negatius d’unes reformes que, com és habitual, no deixen indiferent ningú. Òscar Oliver ha lamentat que "Barcelona s'està convertint ara en una ciutat de contrastos, amb una segona bombolla immobiliària, com es veu en la irrupció d'un fenomen molt estrany, sobretot al centre: una especulació d'empreses estrangeres que restauren de dalt a baix molts pisos i els venen a preus desorbitats, d'un milió d'euros". A tot això, hi ha afegit els problemes de "la inseguretat, els narcopisos i l'augment del tràfic de drogues, factors que comprometen el model d'èxit que hi havia hagut".

Per la seva banda, Esteve Rifà ha dit que "hi ha d'haver més presència de la Guàrdia Urbana i s'ha de promocionar l'educació viària". En aquesta línia, ha posat l'exemple de "les festes de la Mercè, en què es veia molta gent estirada a terra per la zona del centre, no hi havia cap control de seguretat" sobre l'incivisme. Vila Abelló ha valorat molt positivament el fet que "es promocioni el transport públic, també per estimular la mobilitat dins l'àrea metropolitana i entre pobles propers i la ciutat de Barcelona". Igualment ha avisat davant "els problemes que originen alguns carrils bici de doble sentit, que sovint són un desastre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 d'octubre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET