Ràdio Estel
Mons.
VATICÀ 
Els abusos als joves, presents al Sínode
Mons. Scicluna assegura que és essencial buscar la veritat
Redacció 09/10/2018

En una trobada informativa amb la premsa sobre els treballs del Sínode de Bisbes sobre els joves, l’arquebisbe de Malta, Mons. Charles J. Scicluna ha parlat de la set de veritat i de justícia en el tema dels abusos sexuals i de poder.

“Sense justícia no es pot viure”, ha dit l’arquebisbe, i per això, “buscar la veritat és essencial”. Segons Mons. Scicluna, l’escàndol dels abusos és una font de “vergonya” perquè la majoria de les víctimes són joves, “amb ferides infringides precisament per qui hauria d’haver-les guarit”. En aquest sentit, ha afegit, cal elevar “el llindar de responsabilitat”.

L’arquebisbe maltès és el prelat que Francesc va escollir per dirigir diferents investigacions sobre els abusos sexuals. Mons. Scicluna reconeix que l’impacte negatiu del tema és evident, però que cal confiar en el treball fet. “És una humiliació que ens farà més humils.”
Així, ha explicat que la “justícia no ha de perdre una quantitat de temps exagerada” i que el Papa pateix a causa d’aquesta lentitud.

L’arquebisbe ha insistit que “tots necessitem misericòrdia”, però que “la misericòrdia està buida si no es respecta la veritat i la justícia”. També ha subratllat que cal anar a l’arrel del problema i ha recordat que el ministeri sacerdotal “ha de ser un servei i no un abús de poder”.

D’altra banda, ha recordat els molts sacerdots “sants” que treballen i “confien en el Senyor”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET