Ràdio Estel
Ot Bou i Alexander Golovin, aquest dimarts en 'El Mirador' a Ràdio Estel, on també ha participat Flávio Carvalho
PROGRAMES 
"Al Brasil, molts votants de Bolsonaro es declaren feixistes"
El sociòleg Flávio Carvalho, en un col·loqui amb Ot Bou i Alexander Golovin, diu que Fernando Haddar pot guanyar a la segona volta
@IgnasiMiranda 09/10/2018

Alexander Golovin, analista internacional i membre del grup Catalans Lliures, Ot Bou, expert en política brasilera, i Flavio Carvalho, sociòleg brasiler, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació del Brasil, que obre ara una nova etapa després d’unes eleccions convulses i històriques, amb l’ultradretà Jair Bolsonaro que s’ha imposat clarament en la primera volta i sacseja la vida política. Carvalho ha assegurat que "molt votants de Bolsonaro, al Brasil, es declaren feixistes, aproximadament la meitat, mentre que una altra part ho fan perquè volen treure del poder el Partit dels Treballadors (PT)". En un altre moment, el sociòleg ha lamentat que "es cometen assassinats constantment, també durant la campanya electoral", i s'ha mostrat convençut que "Fernando Haddar guanyarà a la segona volta, perquè aglutinarà tots els antifeixistes, també tenint en compte que el vot al Brasil és obligatori". Igualment ha conclòs que, "al Brasil sí que hi ha problemes de Catalunya", i ha instat els qui situen aquest problema ara a Catalunya a "anar al Brasil i veure com està la situació, perquè allà sí que hi ha problemes de convivència".

En canvi, Alexander Golovin ha dit que "Bolsonaro és un candidat de dreta radical i ultraconservador en temes social, però liberal en temes econòmics, amb un lògic desig de trencar la línia dels governs del PT, amb Lula da Silva i Dilma Roussef, amb una política que ha provocat la recessió més gran del país". També ha atribuït aquest tomb polític a "la corrupció". Per la seva banda, Ot Bou ha destacat que "Bolsonaro té components feixistes, molt a prop de ser una esmena a la totalitat a la Carta dels Drets Humans, perquè és racista, homòfob i partidari de la tortura i la pena de mort". Això sí, ha aclarit que "el que ha passat és la conseqüència de la gent que va impulsar la destitució de Roussef: portar la dreta al poder, primer amb la solució provisional de Michel Témer, que no ha funcionat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 9 d'octubre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET