Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
La campanya “Cap nen sense bigoti” bat rècords i aconsegueix recollir 473.000 litres de llet a Catalunya
L’Obra Social “la Caixa” i el Banc dels Aliments finalitzen la campanya amb una pujada del 22% respecte l’any anterior
Redacció 05/10/2018

La campanya “Cap nen sense bigoti”, impulsada per l’Obra Social “la Caixa” i CaixaBank a favor del Banc dels Aliments, ha finalitzat l’edició d’aquest any amb unes xifres rècord, que han suposat un increment del 22% respecte l’any anterior.

En total, a Catalunya, s’han recollit 473.000 litres de llet, dels quals 200.000 els va aportar inicialment l’Obra Social “la Caixa” per posar en marxa la iniciativa. Aquest gran èxit de participació, com han explicat les entitats organitzadores en un comunicat, ha estat possible gràcies a la col·laboració de les diverses entitats però també a la complicitat de diverses figures públiques com són el xef català Joan Roca, Sor Lucía Caram, la cantant Soraya Arnelas, o el presentador Iker Jiménez, entre d’altres.

Un cop finalitzada la campanya, el Banc dels Aliments serà l’encarregat ara de fer arribar aquests 473.000 litres de llet a més de 35.000 infants que es troben en risc de vulnerabilitat social a Catalunya, cosa que garantirà el seu consum mínim recomanat fins a finals d’any.

Cal recordar que com s’ha explicat durant tota la campanya, la llet “és una font destacable de proteïnes d’alta qualitat, que contribueix decisivament al creixement i desenvolupament dels infants”. Tant és així que l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, afirma que un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21% de les seves necessitats de proteïnes i el 8% de calories i nutrients.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET