Ràdio Estel
Jordi Cerdà, Guillem Pursals i Jordi López Camps, aquest dijous en 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"La política necessita fer reposar les idees i els debats"
Jordi López Camps, en un col·loqui amb Guillem Pursals i Jordi Cerdà, recorda que "un petit error s'amplifica perquè sovint es repeteix"
@IgnasiMiranda 04/10/2018

Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Espanya, amb les possibilitats i les febleses del govern de Pedro Sánchez i la presència de la qüestió catalana en el centre de la dinàmica parlamentària. López Camps ha utilitzat parcialment un salm, "recupera la serenor, ànima meva!", per comentar que "la política necessita de vegades repòs, fer reposar les idees i els debats". En aquesta línia, ha afegit que "no podem anar responent sempre a tot, perquè sovint un petit error s'amplifica perquè sovint es repeteix"

Per la seva banda, Cerdà ha dit que "s'està fent una política de frases impactants que apel·len més al sentiment que no pas a la raó, perquè els nostres polítics no tenen visió de futur, davant moltes persones que es deixen seduir". S'ha preguntat també "com hem arribat a Catalunya fins aquí". En un altre moment, l'historiador ha lamentat que, a Catalunya amb el treball polític per la independència, "sembla que ha deixat de sonar la música i alguns dirigents continuen ballant, cosa que és d'allò més ridícula". I Guillem Pursals, sobre la tensió política entre les forces polítiques que donen suport al govern català, ha destacat que "Quim Torra ha mostrat que el polític sovint utilitza el condicional, quan ha dit que, si no hi ha acord sobre autodeterminació i presos, possiblement al novembre retirarem el suport a Pedro Sánchez".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 4 d'octubre.

En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política a Espanya, que es troba entre la feblesa parlamentària del govern de Pedro Sánchez, les informacions sobre casos de suposada corrupció que assetgen alguns ministres, els últims dies Pedro Duque i Dolores Delgado, i la situació a Catalunya. Igualment s'ha comentat la possibilitat que Sánchez convoqui eleccions abans de les municipals del 26 de maig, "per l'efecte escombra que pot comportar", ha dit Jordi López Camps.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET