Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Jordi Curcó
Lleida ret homenatge als màrtirs claretians
L’acte s’ha emmarcat dins la commemoració del 82è aniversari del martiri del beat Francesc Castelló
Jordi Curcó/Macià Grau 03/10/2018

El recent escollit bisbe auxiliar d’Osaka, Josep M. Abella, va presidir el 29 de setembre passat un acte d’homenatge als màrtirs claretians beats, amb motiu de la commemoració del 82è aniversari del martiri del beat Francesc Castelló, i aprofitant la jornada dedicada als màrtirs lleidatans.

L’acte es va celebrar al cementiri de de Lleida, i va comptar amb la presència de dos claretians, el P. Jaume Sidera Plana, nebot d’un dels beats enterrats, i Mn. Josep Vilarrubias. Després de celebrar una eucaristia a la capella del cementiri, fidels i concelebrants van fer una pregària davant la fossa comuna on descansen les despulles del beat Francesc Castelló, les de 15 beats i màrtirs lleidatans i les de 26 religiosos claretians que van ser beatificats a la Sagrada Família el 21 d’octubre de 2017.

Un cop finalitzada la pregària, per tal de recordar tots els beats enterrats a la fossa comuna, el bisbe Abella i el claretià P. Jaume Sidera van inaugurar i beneir una placa commemorativa amb la fotografia de cadascun dels màrtirs, que conté la següent llegenda: “Missioners Claretians Màrtirs (1936-1938) Beatificats el 21 d’octubre de 2017.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET