Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL
"Arran de l'1-O no ens sentíem còmodes amb Podem de Madrid"
Albano Dante Fachín ha parlat sobre la situació de Catalunya i la seva formació política, Som Alternativa
@oscarllena 27/09/2018

Aquest dijous a A Primera Hora hem parlat amb l’exdiputat Albano-Dante Fachin  sobre l’estat de la politica catalana i de Som Alternativa. 

Fachín ha explicat l’origen de la seva formació política: "Arran de l’1 d’octubre, alguns no ens sentíem prou còmodes a Podem pel posicionament que es tenia des de Madrid del què passava a Catalunya. Es va veure que hi havia diferència entre els veins del carrer i la direcció. Molta gent que entén que encara que no vulgui la independència entén que hem de ser demòcrates radicals per fer front a la repressió". 

Amb l’espai Som Alternativa, "la idea de fons és que a les municipals es pugui replicar el què vam veure al carrer l'1 d'octubre: gent diferent unida per fer front al mateix. Més enllà de crear un altre partit, la idea és aportar a cada lloc el que necessita per aquesta unió". Albano-Dante Fachín, d’altra banda, ha negat que ell es presenti a les municipals de Barcelona.

El polític ha definit així la situació catalana: “És la continuació política d’uns fets que van passar fa un any". Segons Fachín, "a partir de l'1 d’Octubre es van generar certs acords, com el 3-O o les manifestacions pels presos polítics. Crec que hi ha un canvi profund en la societat catalana, que demostra que avança trobant punts d'acció conjunta".

Per tancar l’A Primera Hora, Carme Munté, cap de redacció de Catalunya Cristiana, ens ha portat les novetats del darrer número de setmanari, amb un suplement dedicat al Bisbe Carrera, que el 3 d’octubre farà 10 anys que va morir. 


Foto: Fundació Pere Tarrés

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET