Ràdio Estel
Teresa Forcades ha participat en actes polítics els darrers anys
RÀDIO ESTEL Foto: Agustí Codinach
"El cardenalat de dones seria un pas important de l'Església"
La monja benedictina Teresa Forcades ha parlat sobre el seu retorn al claustre i la seva implicació en política
@oscarllena 25/09/2018

Aquest dimarts, a A Primera Hora, ens hem fet  ressó de la tornada al claustre de la monja benedictina Teresa Forcades i del que ha fet els darrers anys. Forcades ha parlat també de la situació política i la situació de les dones a l'Església.

La germana del Monestir de Montserrat ha defensat: "És fonamental la noció de procés constituent. Hi ha diferents modalitats: pot o no implicar un procés constituent. L'autor del text que reglamenta la convivència ha de ser un procés popular, que pot donar resultats molts sorprenents. És una de les aportacions més valuoses que tenim en aquest moment”. La monja ha recalcat: ‘‘Volem que aquest procés constituent esdevingui un procés popular’’.

D’altra banda, Teresa Forcades ha parlat sobre la situació actual a l’Església, en especial sobre el paper de les dones: "Haver obert el debat a l’Església és positiu. És insuficient, però positiu. Crec que la ordenació de dones com a diaques o com bisbes no té cap objecció teològica’.’

També ha defensat la possibilitat de l’ordenació de dones com a cardenals: "El cardenalat no ha d’anar unit a l'ordenació, i seria un pas important de l’Església per fer veure que les dones ocupin llocs de responsabilitat, no és sexisme, sinó que té un punt de vista teològic. Simplement és un ajut pel govern de l’Església.’’

Després de 3 anys fora el claustre, la monja benedictina ha dit: "El que faré ara és seguir amb la reflexió, escriure llibres sobre compromís social, conferències i classes, activitat que lliga amb la meva vocació’’. Tot hi així, ha reafirmat que no descarta una altra exclaustració.

Vídeos del Govern Puigdemont
A més  hem parlat amb el cap de politica de l’Agència Catalana de Noticies, Rafael Garrido, arrel de la publicació dels vídeos de les declaracions dels membres de l’exgovern català davant Carmen Lamela. ‘’Es publica pel valor que tenen: veure els membres del Govern Puigdemont davant la jutge Lamela que ells mai havien promogut cap acte violent’’.

Ningú dormint al carrer
Finalment hem parlat sobre la Fundació Arrels amb Ferran Busquets sobre la situació dels sense sostre a casa nostra. 

Pots tornar a escoltar A Primera Hora

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET