Ràdio Estel
Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural
RÀDIO ESTEL Foto: Viquipèdia
“El 20S va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta”
Hem parlat amb Pep Cruanyes i Marcel Mauri, vicepresidents d'ANC i Òmnium Cultural, per parlar del 20S, un any després dels fets
@oscarllena 20/09/2018

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del govern abans del referèndum i que va desencadenar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.


Per recordar i parlar dels fets, hem estat amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC i amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.


Per a  Cruanyes, "El 20S va significar que la ciutadania s'indignava i es manifestava democràtica i pacíficament davant unes actuacions absurdes i injustificades". Ha afegit que arrel del 20S, "va crèixer una repressió política, una justícia que va saltar, va emprendre una bogeria per intentar parar aquest moviment i anul·lar-lo’". 


D’altra banda, hem parlat amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que ha defensat, sentint l’audio de Jordi Cuixart demanant calma, el pacifisme de l’independentisme:"sentim l'ADN de tot un moviment: la manera pacífica. Demostra la fermesa en les conviccions i de lluitar sempre des d'una posició pacífica". Segons Mauri, el 20S “era una operació d'Estat que ja estava escrita. Com no va existir la violència, se la va inventar. Va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta per enlloc”. 


Per tancar l'A Primera Hora, Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, ha presentat el número d’aquest diumenge dedicat a la festa de la Mercè. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET