Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Bisbat Solsona
Comiat de les monges cordimarianes del Seminari de Solsona
La comunitat de monges cordimarianes de Solsona s’acomiada de la diòcesi i del Seminari on ha servit durant més de 100 anys
Macià Grau 05/09/2018

Aquest dilluns, 3 de setembre, el Seminari de Solsona s’ha acomiadat definitivament de les monges cordimarianes que durant un segle han estat presents al territori solsoní. La comunitat, actualment formada per un grup de 4 monges (Josefa Ugartemendia (77 anys), de Guipúscoa, Paulina Gómez (88), de Segòvia, Natividad Tulsà (84), de Girona, i María del Valle Díez (57), de Palència, va arribar a Solsona el 1922, i des d’aquell moment ha estat l’encarregada d’assistir els estudiants i sacerdots del Seminari.

Per acomiadar-se i agrair la tasca altruista que ha fet la comunitat durant tots aquests anys, el bisbe Xavier Novell, acompanyat de la superiora de la congregació i altres preveres i laics, ha presidit un acte d’homenatge a les quatre germanes que marxen, tot recordant les anteriors. L’acte ha constat d’una eucaristia molt participada a la capella del Seminari, que ha anat seguida d’una sèrie de parlaments adreçats a les monges. Finalment, el bisbe de Solsona ha lliurat un parell d’obsequis a la comunitat, i finalment els capellans i les monges han compartit un dinar de germanor.

A partir d’ara, caldrà veure qui desenvolupa les tasques que elles portaven a terme al Seminari, així com també s’haurà de decidir quins usos tindrà la casa on vivien, situada al costat de l’edifici del Seminari.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET