Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Bisbat
El Bisbat de Solsona celebra el seu 425è aniversari
Multitud de fidels omplen la catedral per celebrar la fita en una eucaristia presidida per l’arquebisbe de Tarragona
Macià 04/09/2018

La catedral de Solsona es va omplir a vessar el passat 2 de setembre per celebrar el 425è aniversari de la seva diòcesi. La importància d’aquesta fita va quedar reflectida en el gran nombre de fidels que durant tot el matí van arribar a la ciutat en autocars i cotxes particulars, i que posteriorment es van reunir a la catedral per assistir a la missa presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol.

L’eucaristia va començar a les 6 de la tarda, amb una solemne processó encapçalada pels seminaristes, novicis, escolans, diaques i una quarantena de capellans de la diòcesi. A part de la presència de l’arquebisbe de Tarragona, la missa va comptar també amb la participació de l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives; el bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell; el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova; i el bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra.

El mateix arquebisbe de Tarragona va aprofitar l’homilia per recordar que la diòcesi de Solsona és “l´última de les Esglésies que formen avui la Tarraconense”, a la mateixa vegada que va mostrar el seu agraïment per poder participar en la celebració: “Estic content d’haver vingut des de Tarragona per presidir l’eucaristia d’aquesta celebració.”

La missa va finalitzar amb el cant de l’himne “Poble de Déu, Església de Solsona”, una cançó creada amb motiu dels 400 anys del bisbat i que va servir per commemorar aquesta fita tan important. A part d’aquesta celebració, el Museu Diocesà i Comarcal, amb motiu dels 425 anys, va inaugurar l’exposició ALBA, i ja ha anunciat que està preparant un documental audiovisual per donar a conèixer els inicis de la diòcesi.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET