Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL Foto: MCS Arquebisbat de Tarragona
Projecte d’agermanament entre les Escoles Diocesanes de Tarragona i les d’Hondures
Cinc membres de les Escoles Diocesanes de Tarragona viatjaran a Hondures per fer un seguiment i valorar una iniciativa que vol implementar la formació «online» per a docents
Redacció 20/07/2018

Aquest dimecres, dia 18 de juliol, l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, ha presidit a la capella del palau arquebisbal la celebració d’enviament de cinc membres de les Escoles Diocesanes de Tarragona que marxaran a la diòcesi de Trujillo (Hondures) el proper 26 de juliol.

L’equip, format per Francesc Ortiz, director de la Fundació Sant Fructuós; Blanca Serres, coordinadoor del projecte Aula Compartida; Joan Cabré, professor del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona; Carlos Ruiz, professor del Col·legi Sant Pau de Reus i Silvana Cisteré, professora del Col·legi Sant Rafael de La Selva del Camp, anirà fins a Hondures per fer un seguiment i valorar el projecte d’agermanament amb la comunitat educativa de la diòcesi de Trujillo. D’aquesta manera, aprofitant el període que a Catalunya és de vacances però a Hondures és lectiu, podran organitzar xerrades i cursos de formació i col·laboració per als diferents projectes educatius que es duguin a terme.

Aula compartida

Un d’aquests projectes educatius és l’anomenat Aula Compartida, que consisteix en la implementació d’una formació online per a docents, i en el qual participaran quaranta mestres hondurenys, amb l’objectiu d’actualitzar la seva formació en temàtiques com la neurociència aplicada a l’aula, les intel·ligències múltiples o el treball cooperatiu.

Cal recordar que la diòcesi de Trujillo manté un estret vincle amb l’Església de Tarragona, a través de la Delegació de Missions, gràcies a la presència del bisbe Mons. Lluís Solé Fa, missioner tarragoní, el qual sempre ha destacat la importància de l’educació per a un món més just, valent i solidari.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET