Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
L’Hospital de Campanya, un somni fet realitat
L’Editorial Claret presenta el llibre «Projecte Hospital de Campanya», que mostra la tasca social de les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid
Macià Grau 17/07/2018

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església de Santa Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (Editorial Claret), una publicació de diversos autors que mostra la tasca social que duen a terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid. L’acte, dirigit pel periodista Antoni Bassas, va comptar amb dos dels grans impulsors d’aquest projecte, el Padre Ángel, rector de la parròquia de San Antón, i la religiosa Viqui Molins.

Tal com va explicar durant la presentació Antoni Bassas, “no és cap notícia que l’Església es preocupi pels pobres, però mai no n’hi ha prou”. És precisament aquest afany per ajudar els més necessitats el que va animar tant el Padre Ángel com la Viqui Molins, entre d’altres, a convertir les parròquies en autèntics hospitals de campanya oberts les 24 hores del dia: “Tenir una església oberta les 24 hores del dia és veure un somni realitzat”, va exposar el Padre Ángel, satisfet per tot el que s’ha aconseguit.

A la presentació del llibre també hi va participar el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Josep Omella, que va agrair la tasca tant de Viqui Molins com del Padre Ángel a les seves respectives parròquies, i va recordar que aquesta iniciativa és un clar exemple del que demana el papa Francesc en la seva “Església en sortida”.

Un dels moments més emotius de l’acte va ser al final, quan diversos testimonis que s’han beneficiat dels hospitals de campanya van explicar a tots els assistents l’acollida que han rebut per part de persones com la Viqui Molins i el Padre Ángel. En aquest sentit, l’Emilio, un sensesostre que ha rebut el suport de la parròquia de Santa Anna, va descriure l’església com un “lloc on es respira molt d’amor i molt de respecte”, i “on s’ensenya a escoltar els crits”. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET