Ràdio Estel
ACTIVITATS 
Comença la 9ena edició del Festival Cruïlla més solidari
Els assistents podran participar en diferents accions solidàries de la mà de Sant Joan de Déu i altres entitats solidàries
Macià Grau 12/07/2018

Aquest dijous ha començat la 9ena edició del Festival Cruïlla, que reunirà al Parc del Fòrum de Barcelona a artistes musicals de la talla de Pharrell Williams, Jack White, o Gilberto Gil, entre d’altres. Es tracta d’una oportunitat única de viure la millor música en directe i en un espai agradable a la vora del mar, i que cada any compta amb una gran afluència de públic.

Precisament el gran nombre de persones que hi conflueixen va fer que des dels inicis del festival els organitzadors del Cruïlla decidissin aprofitar per donar visibilitat a diversos projectes solidaris. Per fer-ho, cada any permeten que diverses entitats solidàries puguin tenir un estand dins el recinte, perquè d’aquesta manera puguin mostrar les seves propostes als assistents i aquests hi puguin col·laborar.

La música transforma

D’entre les entitats solidàries amb presència al festival, en destaca la Fundació Sant Joan de Déu, que aquest any anirà per primera vegada al Cruïlla i mostrarà al públic un projecte que pretén utilitzar la musicoteràpia com a eina per millorar la vida d’infants, gent gran i persones amb discapacitat o amb trastorn mental. El nom d’aquesta campanya rep el nom de #LaMúsicaTransforma, i ja ha tingut una gran rebuda a les xarxes socials.

Tots els assistents que s’apropin a l’estand de Sant Joan de Déu podran conèixer el projecte i col·laborar-hi adquirint xapes solidàries. A més, el festival ja ha anunciat que tots els que ho vulguin poden destinar 2€ de l’entrada al programa de musicoteràpia per a persones en situació vulnerable.

La musicoteràpia millora el benestar i habilitats socials de les persones amb necessitats especials, i és per això que Sant Joan de Déu aposta per complementar l’assistència bàsica amb aquesta disciplina, que ja és present a set centres de la institució. Malauradament, aquest tipus de teràpies complementàries no estan finançades per la sanitat pública, i això fa que sigui molt important la implicació ciutadana.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET