Ràdio Estel
Les malalties cardiovasculars, el càncer, la diabetis, l'asma, l'artritis i la malaltia d'Alzheimer constitueixen les principals causes de mort i discapacitat
RÀDIO ESTEL Foto: Pan American Health Organization (PAHO)
"L'estil de vida fa que s'expandeixi molt l'obesitat i la diabetis"
Fàtima Bosch (UAB) ha explicat la teràpia gènica per a curar aquestes dues patologies. Jaume Aymar ha comentat la mort de Mn. Francesc Malgosa
@BorjaDeMaria 11/07/2018

Obríem la Fórmula Estel d’aquest dimecres amb la notícia de la mort de Mn. Francesc Malgosa, cofundador de Catalunya Cristiana. El director actual del setmanari i de RàdioEstel, Jaume Aymar, ha assegurat: “Encara estem impressionats per la seva pertença, avui que pelegrinem a Montserrat pel número 2000 de Catalunya Cristiana”. De fet, el 2019, el setmanari, que el gener passat va arribar al número 2.000, complirà els 40 anys d'història.

Un equip liderat per tres investigadores catalanes ha demostrat, en ratolins, l'eficàcia i la seguretat de la teràpia gènica per curar dues de les patologies que més s'estan expandint al món: la diabetis i l'obesitat. La recerca sobre la teràpia gènica l'ha fet un equip d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigit per Fàtima Bosch, que ha exposat: “El component genètic no ha canviat gaire, però en els últims anys el nostre estil de vida és poc saludable: excés de menjar, i molt calòric, i manca d’exercici físic, i això fa que s'expandeixi molt l'obesitat, i com a conseqüència, la diabetis tipus 2”.

La Taula del Tercer Sector denuncia que el govern de l’Estat no ha fet efectiva la proposta de millora en el finançament de les entitats socials i la catalogació de Catalunya com a comunitat autònoma “sobrefinançada”. Francina Alsina, presidenta de la Taula, ha comentat: 

Per últim avui hem parlat d’un nou estil de musical i es que l’ABBA Live TV arriba al Teatre Coliseum de Barcelona fins al 22 juliol, amb Jorge Ahijado, director artistic del show musical. 

Pots escoltar l'hora informativa de Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET