Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
El fet religiós, factor d’integració i cohesió social
La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants destaca la importància de la dimensió religiosa a la societat
Macià Grau 29/06/2018

La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants, formada per més d’una vintena d’entitats i col·lectius, ha emès aquest dijous un comunicat on explica la relació entre el fet religiós i la cohesió social. Es tracta d’un estudi fet a partir dels diversos debats que ha organitzat la Plataforma els darrers mesos, en els quals han participat experts i representants de diferents institucions.

Tal com mostra el comunicat, que es pot consultar a la pàgina web de la Delegació diocesana de Pastoral Social (pastoralsocial.cat), les creences religioses són cada vegada més importants per a la vida de moltes persones, ja siguin nouvingudes o nascudes al nostre país. Aquesta afirmació fa referència a la contribució de la religió a l’hora de construir la nostra identitat i els projectes vitals, i el que és més important, a la seva funció com a motor dels canvis transformadors a les nostres societats en bé de la pau, la justícia i la llibertat.

Segons l’estudi de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants, en l’àmbit de l’acollida és essencial que hi hagi una dimensió religiosa, ja que com exposa el manifest, sense la perspectiva religiosa l’acollida no pot ser completa ni es dona una hospitalitat plena. Un altre factor que destaca el comunicat, a més, és el fet que un gran nombre d’institucions i comunitats religioses del nostre país fan una tasca molt important a favor de l’acollida, la integració i la cohesió social. Aquestes institucions ofereixen un espai de convivència i pregària de persones de diferents orígens però que comparteixen una mateixa religió.

Per acabar, el manifest també destaca la importància de la llibertat religiosa i de consciència com a dret humà fonamental, que permeti viure i manifestar lliurement qualsevol creença. D’aquesta manera, es contribueix a la integració i transformació social, ja que les persones poden desenvolupar en llibertat les pròpies creences religioses, compartir-les, i això promou el sentit de pertinença a la societat.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET