Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Multitudinària vetlla de pregària pels immigrants morts al mar
La Comunitat de Sant’Egidio recorda les víctimes dels viatges per mar cap a Europa en una Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor plena de refugiats i voluntaris
Redacció 29/06/2018

La Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat aquest dijous a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor l’anual vetlla de pregària “morir d’esperança”, que recorda tots els immigrants que han mort al mar durant l’últim any. Enmig d’una gran multitud d’homes i dones de diversos països del món que han omplert el temple, s’han pronunciat els noms de totes les víctimes dels viatges per mar cap a Europa del darrer any, i s’ha encès una espelma per cadascun d’ells. Entre els assistents hi han assistit un gran nombre de refugiats, molts dels quals han arribat a Barcelona fa pocs dies en pasteres i han estat acollits per Sant’Egidio. Alguns d’ells han aprofitat la vetlla per donar el seu testimoni, com el cas de Gabriel, un jove camerunès que va travessar l’estret de Gibraltar amb una pastera: “és la primera vegada des que he arribat a Europa que m’he sentit veritablement igual amb tothom, una veritable família humana.”

Tot i celebrar-se cada any, la pregària d’aquest dijous ha tingut una especial importància a causa del debat sobre immigració que s’ha obert aquests dies. És per aquest motiu que els organitzadors han demanat que es continuïn salvant, acollint i integrant aquells que fugen de la guerra, i que es tornin a obrir vies legals per aconseguir una societat més inclusiva i segura.

Durant la missa, el mossèn Armand Puig, rector de la parròquia de Sant Just i Pastor ha destacat aquesta pregària com una “manera de rescatar les persones de l’oblit”, i ha donat les gràcies a tots els assistents que “han fet memòria i que coneixen la llengua de l’estimació”.

La Vetlla de pregària “morir d’esperança” també s’ha celebrat en altres ciutats d’Europa on hi ha presència de la Comunitat de Sant’Egidio, i en el cas de Barcelona ha comptat amb la participació d’altres comunitats com la Fundació Bayt-al-Thagafa, Justícia i Pau, Càritas Diocesana, la Federació Filipina Kalipi, la Fundació Migra Studium i la delegació de Pastoral Social.

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET