Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Recordar els "amics del carrer" que ens han deixat
Sant'Egidio celebra una eucaristia en memòria dels sensesostre que han mort a Barcelona
Redacció 08/02/2018

La Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat aquest diumenge 4 de febrer una eucaristia a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per recordar tots els sensesostre que han mort al carrer a Barcelona durant els darrers anys.

Durant la celebració s’han recordat el nom de tots els que han perdut la vida a causa de la duresa de la vida al carrer, però en especial del Rafael i l’Antonio. I és que aquesta iniciativa va sorgir a partir de la seva mort, l’any 1996, per culpa de les inclemències del fred en una de les nits més gèlides de Barcelona. Des de llavors la Comunitat celebra aquesta eucaristia, en la qual participen persones que dormen al carrer acompanyats dels seus amics, els voluntaris, per recordar tots els “amics del carrer” que els han deixat.

Aquesta memòria també té lloc a moltes altres ciutats d’Europa, i totes estan promogudes per la Comunitat de Sant’Egidio. La primera es va fer a Roma a la Basílica de Santa Maria in Trastevere. Precisament des de Roma el president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, ha llançat una forta crida a tots el ciutadans: “És possible ajudar, cadascú pot donar un cop de mà a qui, per les dificultats de la vida, s’ha trobat vivint al carrer. Diguem no a la indiferència i invitem a tots a una solidaritat que protegeixi la vida dels sensesostre i faci més humanes les nostres ciutats”.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET