Ràdio Estel
El candidat proposat pel president del Parlament per a la investidura, en una recent reunió a Brussel·les
SOCIETAT 
"La prioritat és tenir govern, encara que sigui sense Puigdemont"
Oriol Domingo, Lluís Batlló i Josep Vila Abelló coincideixen en aquesta idea des del programa 'El Mirador', en què discrepen sobre altres punts
@IgnasiMiranda 08/02/2018

El periodista Oriol Domingo, l'advocat penalista Lluís Batlló i el fundador del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Vila Abelló, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la difícil situació política de cara a la investidura d'un president de la Generalitat al Parlament. Tots han coincidit en la idea que "la prioritat ara és tenir govern, encara que sigui sense Puigdemont". Batlló ha dit que "no és viable el que proposa Carles Puigdemont, perquè el reglament de la cambra indica que el candidat hauria de venir i no pas defensar el seu projecte des de Brussel·les". Per la seva banda, Vila Abelló ha destacat que "Catalunya necessita un govern d’aquí i redreçar la situació econòmica, que no està del tot malament". En aquesta línia, ha afegit que "no és possible la investidura de Puigdemont, tot i que es puguin fer jocs de mans", i que "el candidat ha d’estar lliure de càrregues judicials".

Oriol Domingo ha defensat "la viabilitat d’una investidura telemàtica, ja que no està prohibida, com demostra el fet que aquest mateix dijous s’ha fet una compareixença des de la presó amb Francisco Correa, implicat en el cas Gürtel, i fins i tot se li feien preguntes en directe, per la qual cosa no hi hauria d’haver cap problema" per a Puigdemont. El periodista ha comentat que "efectivament el govern català no ha de ser una titella, però no ho ha de ser del 155". En aquest sentit, ha denunciat que, "quan l'executiu espanyol no vol a una determinada persona per presidir Catalunya, la fiscalia l’aparta del càrrec". Finalment ha dit que preveu  "que hi haurà un govern sobiranista i que, del Parlament, en sortirà un president que tindrà bones relacions i col·laboració amb Puigdemont".

Batlló, que ha recordat que "Puigdemont va entrar a la Presidència perquè Mas va fer un pas al costat", ha aclarit que, "des de Brussel·les, no hi haurà cap problema si la Presidència és simbòlica perquè, si hi ha algun tipus de poder, el Tribunal Constitucional el vetarà". Oriol Domingo ha conclòs que "el govern espanyol no és ningú per imposar ni qui és el president de la Generalitat". I l'advocat penalista, tot i que s'ha mostrat "en contra de la presó provisional", ha assegurat també que "Puigdemont no pot ser president des de Bèlgica, mentre que Junqueras, encara que estigui privat de llibertat, sí que podria".


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 8 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET