Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Poblet celebra el 150è aniversari del naixement del cardenal Vidal i Barraquer
El monestir ha donat per finalitzat l'any de Mn. Muntanyola i dona pas a l'any dedicat al cardenal Vidal i Barraquer
Redacció 07/02/2018

El monestir de Poblet ha anunciat l’inici de l’any dedicat al cardenal Vidal i Barraquer, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. Aquesta celebració va lligada amb la finalització de l’any de Mn. Ramon Muntanyola, que va començar el mes d’abril passat i ha acollit una trentena d’actes literaris, musicals i culturals. Durant tot aquest any, tal com s’ha fet amb Muntanyola, s’aprofundirà en la figura del cardenal i en les seves obres.

Aquest relleu s’ha produït a l’acte de cloenda del 4 de febrer passat que va tenir lloc a Poblet, i en el qual es va presentar el llibre “Vidal i Barraquer, cardenal de pau” escrit pel mateix Muntanyola. En un acte molt simbòlic, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, va lliurar dos exemplars del llibre als representants de la família del cardenal i a Camí Mendoza, alcaldessa de la seva localitat natal, Cambrils.

 A l’acte, que va comptar amb la presència de l’abat de Poblet, Octavi Vilà, i Joan Miquel Bravo, vicari episcopal, a més d’altres personalitats, hi van assistir més de 200 persones, que van poder gaudir d’una actuació del cor “Schola Cantorum” de la Selva del Camp que va interpretar l’obra “El Cardenal Proscrit”, escrita per Mn. Muntanyola.

Francesc d’Assís Vidal i Barraquer va néixer a Cambrils l’any 1868 i va morir a Friburg l’any 1943. Va ser cardenal i arquebisbe de Tarragona, i és conegut per molts pel seu fort catalanisme, que el va portar a negar-se a firmar la carta col·lectiva de l’episcopat espanyol de l’1 de juliol de 1937 que donava suport a l’Espanya del general Franco durant la Guerra Civil. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET