Ràdio Estel
El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha analitzat aquest dimecres la difícil situació
SOCIETAT 
Independentistes i unionistes: camins diferents cap a la normalitat
Toni Florido (PDECat) i Joan Capdevila (ERC) defensen Puigemont; Dimas Gragera (Cs) i Elisabeth Jiménez (PP) diuen que s'ha de retirar
@IgnasiMiranda 31/01/2018

Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del PDECat, Dimas Gragera, diputat de Ciutadans al Parlament, Joan Capdevila, diputat d'ERC al Congrés, i Elisabeth Jiménez, secretària general del PP de Barcelona, han exposat aquest dimecres les posicions de les seves respectives formacions polítiques davant la situació després de l'ajornament del debat d'investidura al Parlament català. Florido ha lamentat que "estiguem dins una anormalitat democràtica, ja que el diputat electe que té una majoria suficient per ser investit president no ho pot ser, almenys de moment, perquè hi ha la intromissió de l'Estat espanyol a través de mecanismes per evitar-ho". Jiménez ha dit que "la normalitat en un Estat de dret la marquen els jutges, que han dictat una resolució en què es diu que el candidat s'ha de presentar al Parlament, i ell no ha volgut venir". En aquesta línia, ha aclarit que "tenir molts vots no dona carta de llibertat per anar a la presó, com si això fos el Monopoly, perquè són els jutges els qui ho determinen".

Gragera, per la seva banda, ha assegurat que "ni tan sols Puigdemont pensa que serà president, perquè Catalunya no es pot governar des de l'exili, en aquest cas des de Brussel·les". Capdevila ha dit que "no es pot acceptar mai cap normalitat mentre hi hagi presos polítics, com ara Oriol Junqueras, que està en una situació alegal". En un altre moment, ha acusat els representants de Ciutadans i el PP de "tenir un estil antidemocràtic" a l'hora de defensar els seus plantejaments. Sobre els missatges privats de Carles Puigdemont a Toni Comín, filtrats aquest mateix dimecres per Telecinco, els representants de Junts per Catalunya i Esquerra els han situat en el nivell de l'anècdota, fruit de les màximes dificultats que comporta el moment actual, i els de Ciutadans i PP han assegurat que veuen en aquestes frases una fractura dins l'independentisme.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 31 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET