Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arquebisbat de Tarragona
Les Missioneres Claretianes de Reus celebren 150 anys de presència a la ciutat
La comunitat, que segueix molt activa en l'acció pastoral i social, ha rebut el reconeixement per tots aquests anys de missió evangelitzadora en diversos actes de commemoració
Redacció 23/01/2018

La comunitat de germanes Missioneres Claretianes ha celebrat aquest dissabte els 150 anys de la seva arribada a Reus. Per fer-ho, s’han organitzat diversos actes com una conferència a l’Arxiu Municipal, que han anat acompanyats de la celebració d’una missa d’acció de gràcies al santuari de la Mare de Deú de Misericòrdia de Reus.

El Sr. arquebisbe Mons. Jaume Pujol, que ha presidit l’Eucaristia, també ha volgut agrair la missió evangelitzadora de les germanes, i ha deixat clar en l’homilia que la celebració és per “donar gràcies per tant de bé rebut i tanta vida lliurada”.


Una missió evangelitzadora

Les germanes Missioneres Claretianes van ser fundades per sant Antoni Maria Claret i Maria Antònia París a Cuba, en un afany d’anunciar l’Evangeli arreu del món i ajudar amb les tasques necessàries i urgents en cada lloc.

El 13 de juliol del 1867, sis germanes es van instal·lar a Reus procedents de Tremp, i la seva missió ha anat evolucionant al ritme de les lleis civils i de la pròpia reflexió sobre la identitat congregacional.

Actualment, la seva missió és principalment d’acció pastoral i social en diversos llocs de la zona i han reorientat la casa (situada al C/ Maria Antònia París, 8 de Reus) com a centre d’espiritualitat. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET