Ràdio Estel
El cardenal Joan Josep Omella, aquest diumenge a la basílica romana de la qual és titular
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Arquebisbat de Barcelona
Omella pren possessió de la basílica assignada com a cardenal
L'arquebisbe de Barcelona presideix a Roma, a l'església de la Santa Creu de Jerusalem, l'Eucaristia amb què estrena el títol
Redacció 21/01/2018

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha pres possessió aquest diumenge, a Roma, del títol de la Basílica de la Santa Creu de Jerusalem. És l'església que té assignada des que va ser creat cardenal el 28 de juny passat. Va ser el dilluns 15 de gener quan l’Oficina de Celebracions Litúrgiques del Sant Pare va fer pública la convocatòria de la celebració, on el cardenal Omella ha estat acompanyat i assistit en la Missa pels diaques Ramon Ollé i Jordi-Albert Garrofé, i ha comptat amb la concelebració del vicari judicial, Santiago Bueno, així com altres preveres de l'arxidiòcesi.

És tradició que els purpurats, quan passen a tenir aquesta dignitat de principals col·laboradors del Papa, reben l'encàrrec de ser, de manera honorífica, rectors de les basíliques romanes, de les quals prenen possessió després de tenir el birret. El títol cardenalici de la Santa Creu de Jerusalem (Santa Croce in Gerusalemme) va ser instaurat al voltant de l’any 600 pel papa Gregori I, amb l'objectiu de substituir el de Sant Nicomede in Via Nomentana. que havia estat eliminat. Durant el pontificat d’Alexandre III, el títol es va unir a la Basílica de Sant Llorenç extramurs.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET