Ràdio Estel
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va al Tribunal Suprem
RÀDIO ESTEL Foto: El Periódico de Catalunya
"A Espanya hi ha judicis polítics, i a Europa no ho diuen"
La periodista Teresa Carreras i el director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, comenten l'actualitat
@BorjaDeMaria 10/11/2017

Aquest divendres l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de començar la primera hora de la Fórmula Estel amb El Pensament del Dia: “Vivim en l’era de la impaciència. Com deia Saramago: incomunicació, revolució tecnològica que sovint no tenim temps d’assimilar i una concepció de la vida que passa per l’individualisme”.

El Comentari de l’Actualitat ha vingut de la mà d’Eduard Ibáñez, advocat i director de Justícia i Pau: "Hem vist un cop més com hi ha una causa penal que processa a les màximes autoritats del nostre país. Se'ls hi han imposat mesures cautelars molt greus. Més que trist, és alarmant, és inèdit en una democràcia". El director de Justícia i Pau ha advertit d’un error: “Si un Parlament dicta una resolució que no s'ajusta a la Constitució, el TC ho anul·la perquè no tingui cap efecte jurídic, però pretendre prohibir o que s'expressin en llibertat va en contra de tots els principis democràtics: processar i pretendre empresonar és un acte hostil per als parlamentaris i pels qui els hem elegit”

Quin és el paper d’Europa en aquests moments? On està la seva veu? Aquesta setmana, escoltàvem a la vicepresidenta del grup parlamentari socialista a l'Eurocambra lamentar l'actitud del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i reclamar l'alliberament del "presos polítics" catalans. La periodista i experta en Europa, Teresa Carreras, ha explicat a la Fórmula Estel: “Al Parlament Europeu no es mullen perquè no tenen majoria, i hi ha una estratègia molt clara del Partit Popular Europeu, que sí té majoria”. Carreras també ha expressat: “A Espanya no hi ha separació de poders: hi ha judicis polítics, i a Europa no ho diuen. A Vila i Nuet els han deixat marxar” i ha relatat una constatació que ha fet recentment: “L’estratègia del president Puigdemont crec que realment ha funcionat, perquè tots els asiàtics em preguntaven... tots saben què passa a Catalunya, i que Rajoy no vol dialogar”.

Àngel Miret, coordinador per l’Acollida als Refugiats de la Generalitat, ha repassat les notícies socials destacades de la setmana a Un món sense fronteres: l’homenatge amb espelmes de l’Església de Santa Anna als indigents difunts, els desplaçats al món, o l’estudi del percentatge de catòlics a favor i en contra de la independència, que demostra que hi ha diversitat política entre els catòlics.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET