Ràdio Estel
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, a la Missa al Santuari del Miracle aquest diumenge
RÀDIO ESTEL Foto: Catalunya Religió
Novell i altres bisbes rebutgen els empresonaments
Comentem les paraules del bisbe de Solsona, i parlem de la justícia belga amb Jordi Palou-Loverdos, i de moniatos amb Fra Valentí Serra
@BorjaDeMaria 07/11/2017

Hem començat la Fórmula Estel d'aquest dimarts reflexionant amb Carme Borbonés, ex presidenta de Càritas Catalunya. "Cada dia tenim nombroses oportunitats d'aportar quelcom a la convivència. És més, en tenim l'obligació", ha començat dient Borbonés.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, abans de fer la benedicció al final d'una Missa al Santuari del Miracle aquest diumenge, va dir que "és injust que una part del nostre Govern legítim estigui empresonat”. La feligresa Imma Tresserres ha recordat el moment (vídeo): “Va ser una cosa nova: ens va fer seure, i va expressar el què creia: ho vaig trobar molt bé i molt emotiu”. Segons Novell, el cessament del Govern de la Generalitat i l'empresonament "serà tot el legal que vulgueu" però va assegurar que "els cristians no ens guiem ni tenim criteris en funció de lleis positives sinó d'allò que és just, veritat i digne. I això no és just". Després de la intervenció el bisbe va ser aplaudit pels fidels que omplien l'església. A més del bisbe de Solsona, els prelats de Tarragona, Girona i Urgell, i l’Abat de Montserrat han rebutjat els empresonaments de membres del govern.

En l’hora informativa de la Fórmula Estel hem analitzant el paper de la justícia belga respecte el president Puigdemont i els titulars del Govern que són a Brusel·les amb l’advocat, mediador i consultor nacional i internacional en resolució de conflictes, Jordi Palou-Loverdos: “Un cop la justícia penal avança, és molt difícil tirar-la enrera. El diàleg està molt malmés, si és que existeix”, ha afirmat Palou-Loverdos, que ha aclarit que “no és una iniciativa de mutu propi, sinó d'un altre Estat membre de la Unió Europea que demana la detenció d'una sèrie de persones. És un procediment habitual

Cada dimarts Fra Valentí Serra arriba a RàdioEstel per portar-nos els seus Remeis de Frare. Us agraden els moniatos? Hem parlat dels seus usos i propietats amb el monjo caputxí.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET