Ràdio Estel
El
RÀDIO ESTEL Foto: @Delejovebcn
El bisbe Vadell respon als joves
Tres joves han entrevistat el bisbe auxiliar de Barcelona
@BorjaDeMaria 04/11/2017

Amb 45 anys, Antoni Vadell Ferrer (Mallorca, 1972) és el bisbe més jove de tota Espanya. El 9 de setembre va ser ordenat bisbe auxiliar de Barcelona juntament amb Sergi Gordo.

Per això, al programa Ens Fem Sentir, aquest dissabte 4 de novembre, tres joves l'han entrevistat. Entre les preguntes que li han fet, sobre el sentit de la virginitat, la confessió, el silenci o la pregària. El grup estava format per Elena Kazmierszak, de 18 anys, estudiant de llengües i literatures modernes; Sílvia Ruzo, de 30 anys, animadora sociocultural juvenil i Secretaria del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i les Balears, i Marc Jorquera, de 20 anys, estudiant d’Educació Primària i entrenador de futbol en el col·legi Abat Oliba Loreto. En un vídeo, tots els participants han valorat l'experiència del programa.

Vadell ha recuperat el moment en què li van dir que seria bisbe, i a més, auxiliar de Barcelona: “Va ser un moment de molta sorpresa, por davant una novetat. No estava dins dels meus plans. I després, al llarg de l’estiu, vaig entrar en una fase de confiança. Si així ho ha volgut el Senyor i ho vol l’Església, em fio”.

Actualment l'Arquebisbat de Barcelona té tres pastors: el cardenal, Joan Josep Omella, i els bisbes auxiliars Sergi Gordo i Antoni Vadell: “La idea del Cardenal [Omella] és que siguem un equip, que funcionem com equip, i a més visquem una experiència de fraternitat, per tant vivim plegats, això vol dir compartir la vida, pregària, àpats, també moments de descans (hem anat d’excursió)... És un estil d’Església que no és simplement repartir-nos tasques sinó viure l’experiencia de mirar el Senyor i d’estimar-nos, per després poder estimar més o deixar que el Senyor ens estimi”.

També hem conegut com era el Bisbe Vadell de jove: al cole, què feia amb els amics, quina música escoltava, la seva vocació...

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET