Ràdio Estel
Eugeni
RÀDIO ESTEL Foto: Agustí
Eugeni Gay: "Tot Estat de dret és susceptible de canviar-se"
Albert Lesán ha presentat el seu programa, Fórmula Lesán, que comença dilluns 6 de novembre a les 9:30
@BorjaDeMaria 03/11/2017

La Fórmula Estel de 8 a 9 del matí és la teva fórmula informativa. Perquè, en una hora, estàs al dia de l’actualitat de tota Catalunya, de la informació del dia, com el Santoral, els serveis... i, a més, et llevem amb bona música.

La noticia que sacsejava l’actualitat informativa de dijous ha estat l’empresonament d’Oriol Junqueras i vuit consellers del govern Puigdemont. Hem analitzat aquest fet amb l’ex-vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay: "No és un tema senzill, és un tema dolorós el que està vivint a Catalunya. Per sort vivim en un Estat de Dret i ho hem pogut seguir amb llum i taquígrafs. Respón a una necessitat que tenim de convivència, però tot Estat de dret és susceptible de canviar-se. El diàleg és fonamental, perquè el dret s'ha d’anar acomodant a les necessitats del moment. Requereix de prudencia dels governants, requereix que els parlaments funcionin”. 

L’ex-vicepresident del Tribunal Constitucional també ha criticat “l'actuació desproprocionada de l’1 d’octubre”, ha definit l'article 155 com “una conseqüència lógica, no desitjada", ha demanat “seny i sentit comú a tothom” i ha apuntat que “aquesta interlocutoria respon a una decisió judicial que es pot compartir o no, però que està prevista al codi penal, i que es pot recòrrer.”

Estem de festa perquè dilluns Ràdio Estel estrena el programa Fórmula Lesan amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de dos quarts de deu a onze del matí. El periodista ha explicat que tractarà “notícies, sempre que no siguin en clau política, perquè estem una mica farts. Nosaltres el que volem és entreteniment, que la gent s’ho passi bé, que s’oblidi dels problemes durant una hora i mitja”.

També hem tancat setmana amb Un Món Sense Fronteres, amb Ignasi Miranda i Àngel Miret, Coordinador del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades a Catalunya. Entre les notícies socials del recull, han parlat d’una missionera de 97 anys que, després de recollir un premi a Itàlia, va tornar a Eritrea, on porta 70 anys de missió, per continuar sent professora, catequista i visitadora de malalts, i de la notícia que a València (Veneçuela) s’ha obligat a combregar amb la mà per sanitat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET