Ràdio Estel
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ahir abans de declarar a l’Audiència Nacional, a Madrid
RÀDIO ESTEL Foto: JUAN CARLOS HIDALGO / EFE
"L'empresonament de Sànchez i Cuixart no ajuda al diàleg"
Hi coincideixen Lluis Batlló (advocat penalista) i Ignasi Farreras (CEES)
@BorjaDeMaria 17/10/2017

Una hora d’informació, actualitat i bona música t’espera cada dia de 8 a 9 del matí a RàdioEstel.  

Després de la detenció aquest dilluns de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium Cultural respectivament, hem parlat amb l’advocat penalista, Lluis Batlló, i amb el president del CEES, Ignasi Farreras.

Batlló ha aclarit conceptes jurídics, com què són les mesures cautelars o la sedició: "Un delicte de sedició és crear uns aldarulls tumultuaris per evitar el compliment d'una llei o d'unes ordres". L’advocat penalista ha parlat dels motius d’aquestes detencions: "Des del punt de vista estrictament jurídic, deixant de banda qualsevol ideologia, és una mesura desproporcionada. La interlocutòria que decreta la presó provisional contra aquestes dues persones parla de perill de reiteració delictiva i destrucció de proves però després no concreta aquest perill quin és". Lluis Batlló també està segur que la resolució havia estat redactada abans: “Des de la declaració del senyor Cuixart fins que es va decretar la interlocutòria va passar molt poc temps com per fer una resolució de 15 pàgines”.

El president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Ignasi Farreras, ha coincidit amb Lluis Batlló que l’empresonament de Sánchez i Cuixart no afavoreix al diàleg: "Jo no sóc independentista. Ahir va ser un dia trist pel diàleg. Va començar el dia amb cartes del president de la Generalitat i va acabar amb l'empresonament, i això és una marxa enrera molt important que dificulta la solució i el diàleg. Jo crec que és problema de la mandra irresponsable de Mariano Rajoy. Així no ha de prendre ell mesures impopulars com empresonar dirigents pacífics o aturar gent que vol anar a votar".

També hem conegut Remeis de Frare amb Fra Valenti Serra, que ens ha parlat de la xiribia.

Recupera la 1a hora

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET