Ràdio Estel
La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs
RÀDIO ESTEL Foto: Ara.cat
"No passaran: ens volen aturats però ens trobaran fent activitats"
Laura Borràs (ILC) narra les complicacions arran de la intervenció a les finances de la Generalitat
@BorjaDeMaria 13/10/2017

La 1a hora de la Fórmula Estel aporta informació, actualitat, serveis i bona música, amb Mercè Raga, Borja de María, la selecció musical de Maria Sierra Rodríguez, la producció de David Garcia i el control sonor de Toni Huguet.

Aquest dissabte 14 d’octubre tindrà lloc l'acte solemne d’homenatge als 80 anys de la creació de la Institució de les Lletres Catalanes, l’any 1937, en un acte presidit pel conseller de cultura, Lluís Puig. Per això aquest divendres hem parlat amb seva directora, Laura Borràs“Hi ha d'haver antídots per la barbàrie, la cultura és la que més pot combatre-la i sobretot, prevenir-la”, ha advertit en l'entrevista. 

En el marc de la intervenció a les finances de la Generalitat, 300 entitats culturals han vist com se'ls bloquejaven els comptes i les partides pressupostàries reservades pel nou curs. Una d'elles és la Institució de les Lletres Catalanes: “Això ha obligat a una feinada ingent, quantitat d’explicacions i de trucades, i replantejar moltes de les activitats. N’hi ha que les hem pogut salvar gràcies a la voluntat dels escriptors de ‘No passaran: ens volen aturats però ens trobaran fent activitats’”, ha narrat la directora, Laura Borràs.

En El Comentari de l’Actualitat el col·laborador de Catalunya Religió, Ramon Bassas, ha recordat que estem a 3 dies del termini que el president Rajoy ha donat al president Puigdemont perquè respongui si va declarar o no la indepèndencia: "És una disjuntiva complexa, entre dir sí i allargar i dir no i rebaixar la tensió". Bassas també ha parlat de quin paper ha de fer l'Església: “Em sembla que la tensió fins aquest moment ha tingut uns efectes bastant complicats de divisió, de problemes de convivència, de gent que no es parla, d’una certa divisió social als barris... i l'aparició d'uns brots d'odi a l'altre, que és pro-espanyol o pro-català, que potser seria bo fixar-se aquí com l'Església, que està bastant present a tots els barris de Catalunya, pot donar testimoni de superar aquesta situació complexa a través d'unes relacions humanes més sanes".

En el programa Fórmula Estel de 8 a 9 del matí també hem tingut tota l’actualitat del món social amb Ignasi Miranda i Àngel Miret a l’espai Un món sense fronteres, que han repassat algunes notícies, com les entitats religioses que han deixat d’invertir en combustibles fossils, com ha demanat el Papa; la Mostra de Cinema Espiritual, del 15 al 30 de novembre, amb 20 pel·lícules; el berenar solidari a Tàrrega de Mans Unides; o un missioner de la Caritat que es va quedar al Iemen tot i la guerra.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET