Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Comunicat de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana
Tots dos mitjans ens sumem a l'aturada general d'aquest dimarts 3 d'octubre
 02/10/2017

CONTRA LA VIOLÈNCIA

Ràdio Estel i Catalunya Cristiana van néixer amb el propòsit de propagar l'humanisme cristià en tota la seva amplitud, ideari que continua sent la base de la nostra raó d'existir. Un missatge que no pot admetre l'ús de la violència com a mètode per resoldre cap mena de conflicte.

És per aquesta raó que volem manifestar públicament la nostra condemna a les actuacions que els cossos policials de l'Estat van exercir diumenge a Catalunya durant la jornada electoral, contra ciutadans que l'única cosa que volien era poder expressar en pau la seva opinió a través del vot. Estem convençuts que aquest procediment violent no tan sols no ajuda sinó que empitjora les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Els bisbes de les diòcesis catalanes ens han recordat recentment que "l'Església vol ser ferment de justícia, de fraternitat i comunió" (per tant, ni injustícia, ni prepotència, ni divisió) i s'oferien "per ajudar en aquest servei en bé del nostre poble". Animaven tothom, especialment els laics cristians "a ser responsables i compromesos en la vida pública per avançar en el camí del diàleg i de l'entesa." Hi ha en aquesta afirmació una ressonància de la seva nota del passat 11 de maig, quan ja instaven que es fomentés i promogués "la cultura del diàleg" i explícitament declaraven "ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, que els portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentim urgits a reclamar a tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa que conforma el nostre tarannà característic". I manifestaven també aleshores la conveniència que fossin "escoltades les legítimes aspiracions del poble català".

Els juristes podran dir si les actuals aspiracions d'un ampli sector de la societat catalana són o no legítimes, però apel·lant a una legalitat superior convé recordar el que diu el Compendi de Doctrina Social de l'Església quan afirma que "el camp dels drets de l'home s'ha estès als drets dels pobles i de les Nacions", ja que "el que és veritat per a l'home ho és també per als pobles" segons va manifestar Joan Pau II, en la Carta en ocasió del 50è aniversari del començament de la Segona Guerra mundial. El Magisteri recorda que el dret internacional "es basa sobre el principi de l'igual respecte, per part dels Estats, del dret a l'autodeterminació de cada poble i de la seva lliure cooperació en vista del bé comú superior de la humanitat" i que "la pau es fonamenta no només en el respecte dels drets l'home, sinó també en el dels drets dels pobles, particularment el dret a la independència", com va dir també Joan Pau II en el seu Discurs al Cos Diplomàtic el 9 de gener de 1988. No és, doncs, una qüestió de gustos o d'opinions, sinó de drets. I és greu que s'hagi volgut privar no ja de l'exercici d'aquests drets sinó de la sola possibilitat de decidir exercitar-los.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET