Ràdio Estel
El Monestir de Sant Benet de Montserrat és un dels signants de la declaració
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Benedictines i cistercenques parlen de "vulneració dels drets"
En una nota sobre la situació a Catalunya, els monestirs femenins donen suport "als qui defensen la democràcia i l'autodeterminació"
Redacció 23/09/2017

Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les religioses es posicionen contra el que defineixen com "l'ús de la força i la vulneració dels drets dels catalans" i a favor de les mobilitzacions. Consideren aquesta reacció del poble que defensa "els drets legítims de la llibertat d'expressió, de la democràcia i de l'autodeterminació perquè totes les veus del poble siguin escoltades". Com en el cas dels masculins de Montserrat i Poblet, és la primera vegada que les comunitats femenines monàstiques expressen de manera conjunta el seu posicionament per escrit. Signen la nota les benedictines de Sant Benet de Montserrat, Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Daniel de Girona, així com les cistercenques de Santa Maria de Vallbona, a Vallabona de les Monges, i de Valldonzella, a Barcelona.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans

Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. 

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

Esperança Atarés, Maria Assumpció Pifarré, Maria del Mar Albajar, Anna Maria Camprubí, Núria Illa.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET