Ràdio Estel
ESGLÉSIA
Taltavull, nou bisbe de Mallorca
Des de fa un any ja era l'administrador apostòlic de la diòcesi
Carme 19/09/2017

Aquesta és d'aquelles notícies que ja s'intuïa que acabaria arribant, especialment des que el 8 de setembre de l'any passat Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, rebia l'encàrrec de ser l'administrador apostòlic de Mallorca (després de la marxa precipitada de Xavier Salinas). Fruit d'aquesta nova responsabilitat, Taltavull cada vegada passava més temps a Mallorca. Després de l'ordenació episcopal dels nous bisbes auxiliars de Barcelona (Sergi Gordo i Antoni Vadell) la marxa de Taltavull ja semblava imminent. Finalment així ha estat, i avui s'ha fet públic que el papa Francesc ha nomenat Sebastià Taltavull (Ciutadella de Menorca, 1948) nou bisbe titular de Mallorca.

Sebastià Taltavull deixa la diòcesi de Barcelona, que ha servit durant gairebé nou anys com a bisbe auxiliar, primer amb el cardenal Lluís Martínez Sistach i posteriorment amb el cardenal Joan Josep Omella. I deixa un gran pòsit de tracte afable, servei, dedicació i donació als altres. S'ha mostrat molt proper a totes les comunitats, que ha volgut conèixer i tractar personalment. També cada setmana escriu a Catalunya Cristiana la seva secció Un nou llindar. En la Conferència Episcopal Tarraconense és el bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi i de Pastoral Obrera.

La basílica de la Sagrada Família acollirà el 19 de novembre una Missa en Acció de Gràcies pel seu servei a l’Església que pelegrina a Barcelona. El 25 de novembre està previst que el bisbe electe de Mallorca iniciï el seu ministeri episcopal a la diòcesi balear en una Missa que es celebrarà a la Catedral de Palma de Mallorca.

En un escrit adreçat als diocesans de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull els anima a valorar "sobretot el diàleg, la trobada personal, la informació transparent, la necessitat de netedat de cor a l'hora d'escoltar-nos i d'interpretar-nos". Diu que en aquest any que ja porta com a administrador apostòlic, ha experimentat que "quan l'Evangeli és presentat a partir de la realitat que viu la gent, es recupera l'interès pel coneixement i el seguiment de Jesús". Pel que fa als més de vuit anys com a bisbe auxiliar de Barcelona, afirma: "No tenc paraules per agrair tot el bé que he rebut i tot el que he après, vivint el goig de l'amistat i del servei pastoral, tal com Jesús ens ho demana quan esn diu que som els seus amics".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET