Ràdio Estel
La basílica d'Antoni Gaudí ha estat acordonada aquest dimarts al vespre més d'una hora
SOCIETAT 
Desallotjada la Sagrada Família per una alarma finalment falsa
Els Mossos han inspeccionat una furgoneta estacionada a prop del temple, però els Tedax han comprovat que no hi havia explosius
Redacció 12/09/2017

Una falsa alarma ha obligat a desallotjar aquest dimarts a la nit la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i el seu entorn. Els Mossos havien activat els Tedax per inspeccionar una furgoneta blanca estacionada a prop del temple, fet que no ha motivat cap detenció. A més del gran temple d'Antoni Gaudí, on hi havia turistes i s'estava celebrant Missa a la cripta, la policia ha desallotjat diferents botigues del voltant, ha confinat veïns i ha tallat els carrers Provença, Rosselló i Sardenya. Igualment el servei de Metro de les línies L2 i L5, en funcionament, ha estat una estona sense aturar-se a l'estació de Sagrada Família. Una unitat dels Tedax, mentrestant, s'ha desplaçat a la zona i diversos dispositius d'emergències s'han desplaçat al perímetre de la basílica.

Després de l'avís, els Mossos d'Esquadra han realitzat "comprovacions" en una furgoneta estacionada a l'entorn de la Sagrada Família, que havia estat desallotjada cap a les 20.30 hores. En el vehicle, hi havia al seu interior dues persones, que no han estat detingudes. La policia catalana ha recordat que Catalunya es troba en nivell d'alerta antiterrorista 4 sobre 5 des dels atemptats al setmanari de Charlie Hebdo a França, comesos el 7 de gener de 2015. En aquest marc, realitza "diferents comprovacions" en controls periòdics, com el d'aquest mateix dimarts, que també s'han dut a terme en diferents punts estratègics i que ha causat prolongats embussos a la ciutat i la seva àrea metropolitana.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET