Ràdio Estel
Peu de foto: Els participants en el programa 'El Mirador' han assegurat que l'escalada actual no provocarà cap guerra
SOCIETAT 
El perill de Corea del Nord, gran per a uns i mínim per a altres
Alexander Golovin recorda que "una bomba nuclear pot destruir el món", i Teresa de Fortuny diu que "la principal amenaça són els EUA"
@IgnasiMiranda 07/09/2017

Guillem Pursals, politòleg, Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures, Xavier Bohigas, doctor en Física y professor titular del Departament de Física i Enginyeria Nuclear a la Universitat Politècnica de Catalunya, i Teresa de Fortuny, llicenciada en Física investigadora del Centre Delàs en els àmbits d'Empreses de Defensa i Arsenal Nuclear, han debatut aquest dijous sobre el perill de Corea del Nord i les seves amenaces nuclears. En principal punt de fricció ha estat el nivell de risc d'una guerra nuclear. Teresa de Fortuny ha assegurat que "els Estats Units tenen 6.800 bombes nuclears, de les quals 1.800 es poden utilitzar immediatament". Alexander Golovin, en canvi, ha defensat Washington argumentant que "dona molta més confiança davant un règim comunista i dictatorial que deixa morir de fam els seus ciutadans".

Guillem Pursals ha destacat que, "malgrat la cursa de proves i declaracions, no hi haurà guerra perquè no la vol ningú, i fins i tot la Xina, gran aliat de Pyongyang, ha demanat aquests dies que es deixi de banda el que està passant i s'opti per la via diplomàtica". En un altre moment, Xavier Bohigas ha defensat "la desaparició total, si hi ha voluntat, de les armes nuclears", i ha compartit amb Teresa de Fortuny la idea que "la responsabilitat és de tots els països que tenen aquest armament" de màxima destrucció. Durant la conversa, han sortit dades històriques sobre els últims acords bilaterals entre les dues Corees i també dels Estats Units amb el seu aliat del sud, entre altres dades. També s'ha recordat que, el 2002, es va fer un intent de reunificar la península de Corea.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 7 de setembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET