Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Missa solemne a la Sagrada Família en memòria de les víctimes dels atemptats
Oficiada pel cardenal Joan Josep Omella i hi assisteixen els reis, Mariano Rajoy, Carles Puigdemont, les alcaldesses de Barcelona i Cambrils i altres autoritats del país
EFE 20/08/2017

Podeu escoltar la MISSA sencera celebrada ala Sagrada Família, clicant aquí

La Sagrada Família ha acullit aquest matí a les 10h una missa solemne per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb la presència dels reis Felip VI i Letícia; del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de Cambrils, Camí Mendoza. També hi assisteix l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

La cerimònia l'ha oficiada l'arquebisbe metropolità de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella.

Omella ha elogiat aquest diumenge la unitat per aconseguir la pau i la convivència, i ha destacat la resposta de la societat després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, especialment el treball de les forces de seguretat i del personal sanitari. També ha agraït la unitat de les autoritats polítiques i l'assistència a la cerimònia de representants de diverses confessions i institucions socials: "La unió ens fa forts, la divisió ens corroeix i ens destrueix". (Podeu escoltar l'homilia del Cardenal Joan Josep Omella clicant aquí)

Un ampli dispositiu de seguretat ha envoltat des de primera hora del matí el temple de la Sagrada Família de Barcelona. La basílica està envoltada de tanques de seguretat, i patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona vigilen els voltants del temple.

També hi ha molts periodistes de mitjans catalans, espanyols i internacionals acreditats. Tant els periodistes com els ciutadans que han entrat al temple són sotmesos a importants mesures de control.

Efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i de la Creu Roja s'han desplegat també en els voltants de la basílica, "un lloc especial, que representa el valor de la família, i avui tots som família, Barcelona i tot el món", com ha dit un representant de l'arquebisbat quan entrava al temple.

Els turistes que sempre omplen els carrers propers a la Sagrada Família s'han multiplicat aquest matí per la celebració extraordinària d'aquesta missa. Els bars de la zona estan oberts des de primeres hores del matí, així com les oficines de turisme situades en els parcs dels voltants del temple.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET