Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA
Pregàries davant la barbàrie terrorista
L’Església expressa la seva proximitat amb les víctimes
Rosa María Jané Chueca 18/08/2017

El brutal atac terrorista de Barcelona del 17 d'agost ha provocat una onada de solidaritat arreu del planeta. L’Església, encapçalada pel papa Francesc, ha expressat, des del primer moment, el rebuig total a aquest atemptat i, alhora, el seu compromís per continuar treballant per l’amor i la concòrdia.

El Pontífex, ha explicat el director de la sala de premsa del Vaticà, Greg Burke, segueix “amb gran preocupació el que passa a Barcelona”. I ha confirmat que Francesc “prega per les víctimes d’aquest atemptat i desitja expressar la seva proximitat a tot el poble espanyol, en particular als ferits i a les famílies de les víctimes”.

Els bisbes de Catalunya també han mostrat la seva consternació per les víctimes mortals i les desenes de ferits. A través d’un comunicat han condemnat “la barbàrie” de l’atac i “el menyspreu que significa per la vida humana i la seva dignitat. Cap causa no justifica la violència ni la mort de ningú”.

Els prelats catalans han encomanat les víctimes mortals “a la misericòrdia de Déu” i “preguen intensament” pels ferits, familiars i afectats, així “com per tota l’arxidiòcesi de Barcelona, i els acompanyen solidàriament en el dolor per aquesta tragèdia que ha tingut lloc en una ciutat com Barcelona, sempre compromesa per la causa de la pau i de la justícia”.

Tot i el comunicat conjunt, els diferents bisbes han transmès, individualment, la seva reacció davant d’aquests fets. Des del bisbat de Terrassa o de Lleida s'ha expressat el condol dels prelats respectius i la pregària per la pau.

 Twitter ha estat l’eina escollida per altres bisbes per fer arribar la seva veu. És el cas del cardenal Lluís Martínez Sistach, que ha dit que “condemno rotundament l’atemptat que omple els nostres cors de dolor i solidaritat”; de l’arquebisbe Jaume Pujol, “preguem per totes les víctimes i ferits de l’atemptat a Barcelona, també pels seus familiars. M’uneixo al seu dolor” o del bisbe Taltavull, “condemno l’atemptat comès a Barcelona. Encomano l’ànima de les víctimes i acompanyo en la pregària els seus familiars”.

 També el bisbe Josep Àngel Saiz ha compartit la pregària i la solidaritat a través de les xarxes socials, així com el bisbe Francesc Pardo.

 D'altra banda la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) ha publicat un missatge en què expressa la “consternació” i també ha recordat les persones “sacsejades” per l’atac terrorista: “Els testimonis directes, els que se n’han pogut escapar, els qui han acollit en els seus locals els qui fugien cercant refugi, els qui han atès les víctimes i, sobretot, els familiars dels afectats.”

 La URC ha mostrat el seu compromís “de continuar sent constructors de pau i de concòrdia i oferir l’ajuda que calgui. Creiem profundament que l’amor, la justícia i la pau són més forts que l’odi, la violència i la destrucció”, per això “des de la fe, continuarem pregant i treballant per generar l’harmonia que ens permet conviure plegats sense que ningú temi a ningú”.

 Església espanyola

 La Conferència Episcopal Espanyola (CEE), en un comunicat, s'ha afegit a la condemna de l’atemptat i ha mostrat la seva proximitat i pregària amb les víctimes i les famílies. Així mateix ha volgut transmetre “el nostre suport a tota la societat que és atacada amb aquestes accions”.

 Segons la CEE, el terrorisme és “una pràctica intrínsecament perversa, del tot incompatible amb una visió moral de la vida, justa i raonable. No només vulnera greument el dret a la vida i a la llibertat, sinó que és mostra de la intolerància més dura i el totalitarisme”.

 Els bisbes espanyols han demanat a tots els creients que preguin a Déu que “concedeixi el descans etern a les persones mortes, restableixi la salut de la resta de víctimes, consol als familiars, ompli de pau els cors de les persones de bona voluntat i mai més no es repeteixin aquestes accions menyspreables”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET