Ràdio Estel
Peu de foto: Teresa Carreras, Francina Alsina i Guillem Pursals han comentat les notícies de la temporada
SOCIETAT 
"Les 10 notícies de la temporada fan pensar que cal un gran canvi"
Teresa Carreras mostra aquesta coincidència en 'El Mirador', on "la mort de Fidel Castro, el Brexit i la renda mínima" són els més comentats
@IgnasiMiranda 21/07/2017

El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha tancat temporada aquest divendres amb un repàs de les 10 notícies més importants de la temporada. Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, ha destacat que "aquests 10 fets destacats dels últims mesos fan pensar que cal un gran canvi, ja sigui a la Cuba després de la mort de Fidel Castro, ja sigui en el procés polític que viu Catalunya amb la convocatòria de referèndum o ja sigui en el Brexit". Precisament la mort del líder cubà ha estat la notícia més destacada per al politòleg Guillem Pursals, que ha contraposat "el tancament que comporta la dictadura emanada de la revolució de 1959 amb el fet que l'Havana hagi arribat a ser la capital amb més ambaixades de tot el món". Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, ha comentat dues notícies com les més importants de la temporada: "El Brexit i també l'aprovació de la renda mínima garantida a Catalunya, amb mecanismes de control i d'assistència a les persones beneficiades, dins un acord polític i social exemplar".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat (últim de la temporada) emès el 21 de juliol de 2017

LES 10 NOTÍCIES MÉS IMPORTANTS DE LA TEMPORADA 2016-2017

1- Els cops del terrorisme islamista de Daesh a Europa i al món, amb les guerres de Síria i l’Iraq.
2- El procés polític que viu Catalunya: la convocatòria del referèndum.
3- L’arribada i els primers mesos de Donald Trump a la Presidència dels Estats Units: decisions nacionals i internacionals comprometedores.
4- La crisi dels refugiats, amb el compte enrere que arriba al final per a l’arribada de 17.000 refugiats a Espanya. El drama de la Mediterrània.
5- El futur d’Europa, amb el Brexit i les necessàries reformes. La primera ministra britànica perd força en quedar-se sense majoria absoluta a les eleccions celebrades al Regne Unit.
6- Notícies esperançadores en l’àmbit social: S’aprova a Catalunya la Renda Mínima Garantida. Inquietud i sensibilització davant el fred de l’hivern: L’exemple de l’hospital de campanya a la parròquia de Santa Anna de Barcelona.
7- La millora de la situació macroeconòmica a Espanya i a Europa: L’atur baixa a poc a poc, però els qui més han patit la crisi continuen passant-ho malament.
8- La situació política espanyola s’estabilitza: De la reelecció de Rajoy a la Presidència del Govern espanyol a la de Pedro Sánchez a la secretaria general del PSOE, passant per la moció de censura de Podem, entre altres fets importants.
9- La mort de Fidel Castro tanca una època de gairebé 60 anys a Cuba, on continua governant el règim heretat de la revolució de 1959.
10- La corrupció sacseja greument la vida política, amb casos nous (com el d’Ignacio González a Madrid) i amb altres vells ara jutjat (el Cas Palau, el Cas Noos, amb multa per a la infanta Cristina i condemna per a Iñaki Urdangarín...).

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET