Ràdio Estel
Un grup de desplaçats ucraïnesos busca refugi per allunyar-se de la guerra
PAPA FRANCESC 
El Papa porta un missatge d'esperança i solucions de pau a Ucraïna
Leonardo Sandri, prefecte per a les Esglésies orientals, visita un país on la gent "pateix les conseqüències del conflicte"
@IgnasiMiranda 10/07/2017

El cardenal Leonadro Sandri, prefecte de la Congregació per les Esglésies Orientals, viatja aquest dimarts a Ucraïna per portar un missatge del Papa. Invitat per l’arquebisbe major de Kyiv-Halyc, Sviatoslav Shevchuk, amb motiu del pelegrinatge nacional al santuari marià de Zarvanytsia, Sandri portarà "la benedicció i la solidaritat de Francesc a la comunitat grecocatòlica, als catòlics de ritu llatí, als ortodoxos i a tots els qui estan patint les conseqüències d’un conflicte que ja fa tres anys que dura"

Entre les etapes principals, destaquen les visites a Kíiv, Leopoli, Kharkiv i Sloviansk, on es produirà una trobada amb els desplaçats, a més del mateix santuari marià. El cardenal Sandri ha destacat que el viatge d'aquests propers dies "vol ser de consol de germà a germà, portant una paraula d'alegria i esperança del Papa Francesc a un país que pateix moltíssim"Leonardo Sandri ha afegit que "vol portar, per encàrrec del Sant Pare, l’oli de la serenor i de la pau, així com el discerniment, com diu el pontífex inspirant-se en Sant Ignasi de Loiola, sempre pensant en un futur d’esperança i de solució per a totes les guerres, un futur de raonabilitat i humanitat".

Els bisbes de Colòmbia tanquen l'Assemblea prèvia a la visita de Francesc

"Elevem la nostra acció de gràcies i glorifiquem Déu perquè regala a l'Església a Colòmbia uns fruits de santedat i el testimoni de la vida, fidel a l'Evangeli, en moments molt difícils de la història del nostre país". Aquesta és una de les reflexions expressades pels bisbes de Colòmbia en acabar la seva 103a Assemblea Plenària, Es refereixen a la notícia de la declaració oficial del martiri per a Jesús Emilio Jaramillo Monsalve, missioner xaverià de Yarumal, i Pedro María Ramírez Ramos, un fet que els portarà a ser beatificats. En el comunicat, la Conferència Episcopal de Colòmbia també ha expressat la seva felicitat perquè han estat reconegudes les virtuts heroiques d’Ismael Perdomo Borrero

Finalment, els bisbes colombians han expressat la seva expectativa per conèixer i anunciar dia, data i lloc de la beatificació dels màrtirs colombians, i han explicat que aquests màrtirs "van posar en primer lloc l'amor a Déu i als germans, el zel pastoral pel poble que el Senyor els havia confiat fins al punt de lliurar la seva vida”. Igualment han assegurat que “així esdevenen model del seguiment de Crist en tot moment i circumstància, també quan cal vèncer el mal, l'odi i la violència amb la força del bé".  L'Episcopat colombià també ha destacat la importància d'aquest esdeveniment "a les portes de la visita del Papa Francesc i mentre el país es prepara per escoltar el seu missatge". El pontífex visitarà Colòmbia del 6 al 9 de setembre.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 10 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET