Ràdio Estel
SOCIETAT 
Fer referèndum: "sobirania" per a uns, "performance" per a altres
Ignasi Planas (PDECat) i el marista Lluís Serra defensen els paràmetres de l'1-O; Dimas Gragera (C's) i Sixto Cadenas (SCC) els critiquen
@IgnasiMiranda 04/07/2017

El dirigent de Reagrupament i militant del PDECat Ignasi Planas i el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra, han defensat aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, el "dret de sobirania" de Catalunya a decidir el seu futur en el referèndum de l'1 d'octubre. En canvi, el regidor de Ciutadans a Santa Coloma de Gramenet Dimas Gragera i el gestor de l'Administració de Justícia Sixto Cadenas, membre també de Societat Civil Catalana, han qualificat de "performance" l'anunci fet aquest mateix dimarts amb els detalls de la convocatòria dels catalans a les urnes. Serra ha argumentat que "hi ha hagut els últims 40 anys dues ruptures de la Constitució: el cop d'Estat del 23-F, que d'alguna manera va aconseguir tornar enrere a l'esperit del franquisme amb la LOAPA, i la intervenció del Tribunal Constitucional per declarar 14 articles de l'Estatut català, cosa que comporta fer fora Catalunya de la Constitució".

Per la seva banda, Sixto Cadenas ha arribat a qualificar de "cop d'Estat" el text de la Llei del Referèndum fet públic aquest dimarts. Dimas Gragera ha definit com "l'agonia del procés" l'anunci perquè, segons el regidor de Ciutadans, "s'està deixant en mans d'una majoria de la meitat més un una cosa que s'hauria de votar, en tot cas, per dos terços". Ignasi Planas, tot i que ha admès l'existència d'un "xoc de legitimitats", ha assegurat que "el que ha passat aquest dimarts, amb l'anunci dels detalls del referèndum, és un acte de sobirania que té Catalunya com a nació". El col·loqui s'ha fet coincidint amb l'inici de l'acte, al Teatre Nacional, en què el president Carles Puigdemont ha ratificat, repassant els detalls del referèndum, la seva intenció de seguir fins al final  amb la convocatòria per a l'1 d'octubre.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 4 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET