Ràdio Estel
SOCIETAT 
"A Veneçuela, no hi ha democràcia; Maduro no accepta la majoria"
Hi coincideixen la cantant veneçolana Carmen Moreno, el periodista Oriol Domingo i la presidenta de l'Institut per la Pau, Tica Font
@IgnasiMiranda 03/07/2017

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat prop d'un centenar de morts, segons algunes fonts. La cantant i experta en tècnica vocal Carmen Moreno, el periodista Oriol Domingo i la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, han coincidit en la idea que "no hi ha democràcia a Veneçuela perquè el president Nicolás Maduro incompleix la llei", és a dir, el mandat de "convocar un referèndum revocatori del seu càrrec si ho demanen, com així s'ha fet, dos terços de la cambra legislativa, on té majoria l'oposició"

Carmen Moreno ha denunciat que Maduro "va ordenar aquest cap de setmana passat que uns presos condemnats per assassinat matessin opositors que sortien a protestar, i després van fugir i ara estan lliures". Ha lamentat que "el president ha trencat tots els compromisos democràtics amb el seu mandat, i ara mana Cuba", i ha assegurat que el perill de guerra civil és real. Tica Font ha comentat que "la situació que viu Veneçuela es dona també en altres països llatinoamericans, on es facilita des del poder que la societat civil formi grups armats", i ha conclòs que "segurament una propera guerra civil no serà com l'entenem nosaltres". Per la seva banda, Domingo ha recordat que "el país està incomprensiblement sense que la riquesa arribi a la gent, quan té recursos".

A Veneçuela, en qualsevol cas, govern i oposició necessiten negociació després de la derrota del chavisme a les eleccions legislatives del desembre de 2015. Maduro no accepta referèndum revocatori i l’impedeix. La mediació del Vaticà i de tres presidents llatinoamericans no ha fet cap efecte de moment. Els tres participants en la taula del programa, això, han assegurat que s'ha de mantenir l'esperança.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 3 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET