Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Les amnisties fiscals no solucionen els problemes tributaris"
Hi coincideixen, en l'espai 'El Mirador', l'economista Arcadi Oliveres, l'assessor fiscal Daniel Duro i l'advocat Xavier Puigdollers
@IgnasiMiranda 30/06/2017

"Les amnisties fiscals no solucionen els problemes tributaris". En aquesta idea, han coincidit aquest divendres l'assessor fiscal Daniel Duro, l'economista Arcadi Oliveres i l'advocat Xavier Puigdollers. En el programa El Mirador de l'actualitat, tots tres han assegurat que hi ha accions polítiques, econòmiques i judicials pendents d'impulsar perquè el sistema tributari millori a Espanya. Daniel Duro ha dit que "no està clar que s'hagin de prohibir les amnisties, però sí que és evident que la que va gestionar el govern espanyol el 2012 és una aberració". Arcadi Oliveres ha recordat que "el gran problema de pèrdua de diners per a l'Estat o les administracions són les empreses, moltes de les quals defrauden quantitats multimilionàries de diners posant els seus guanys en països que tenen avantatges fiscals".

Xavier Puigdollers, per la seva banda, ha insistit en la idea que "una amnistia fiscal comporta sovint un greuge per a la majoria dels ciutadans que paguen els seus impostos amb unes normes aplicades estrictament, sovint amb reclamacions d'Hisenda" quan falla alguna cosa en la declaració de l'IRPF. En un altre moment, tant Duro com Oliveres i Puigdollers han justificat que el ministre Cristóbal Montoro fos aquest dijous reprovat pel Congrés, en un escenari polític nou com el que vivim ara. Mentestant, la campanya de la Renda s'ha tancat aquest mateix divendres, com és habitual cada 30 de juny, amb molts interrogants sobre la justícia tributària, el frau fiscal i un control equitatiu.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest divendres 30 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET