Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Els polítics han de saber dimitir per assumir responsabilitats"
Ho pensen el professor de Dret Joan-Lluís Pérez Francesc, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols i l'advocat Toni Picó
@IgnasiMiranda 26/06/2017

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la corrupció a la vida política, a partir de l’exemple de França, on han dimitit recentment 4 ministres importants, 3 d’ells per investigacions judicials obertes per males pràctiques, en la primera crisi per a la Presidència d'Emmanuel Macron. El professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma Joan-Lluís Pérez Francesch, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols i l'advocat i exdiputat Toni Picó han coincidit en la idea que "els polítics han de saber dimitir per assumir responsabilitats". Sols s'ha mostrat més pessimista a l'hora de valorar la situació a Catalunya i a Espanya, on "els casos de corrupció del PP estan en contacte amb una justícia massa polititzada, controlada pels qui governen, tot plegat unit al retard". També ha reconegut que "no es tracta de demanar que es dimiteixi sempre, ja que depèn de la gravetat dels fets i si estan relacionats amb la mateixa acció política"

Picó ha dit, en canvi, que "és perfectament possible aconseguir una vida política més neta en què la corrupció quedi aïllada, perquè la majoria de dirigents, càrrecs electes i militants dels partits són persones honestes que no tenen casos". Pérez Francesch, després de diversos arguments per a la seva reflexió, ha conclòs que "el que ha passat a França és un exemple perquè, amb un president nou i sense estructura de partit tradicional, mostra una gran voluntat d'eliminar qualsevol sospita de corrupció". I és que aquesta rapidesa en la renúncia a França, tot i que els implicats no han comès cap delicte, mostra la separació entre assumir responsabilitats i el treball de la justícia.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 26 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET