Ràdio Estel
Peu de foto: Eva Bach, en una conferència sobre adolescents
FÓRMULA ESTEL Foto: Gestionando Hijos
"Gent que estima molt la feina, però per a alimentar l'ego"
La pedagoga i escriptora Eva Bach sosté que l'objectiu de l'educació i el treball no ha de ser l'èxit
@BorjaDeMaria 25/05/2017

Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat la pedagoga i escriptora Eva Bach, que sosté que l’objectiu de l’educació no ha de ser assolir l’èxit, sinó, que en tot cas, això resulta com una conseqüència: “En el fons és que la teva essència estigui en consonància amb l’essència del què fas i amb qui ho fas. Fàcilment trobaràs com que et portaran a bons llocs”.
 
L’especialista en educació de les emocions, Eva Bach, assegura que no ha treballat mai per l’èxit: “Jo no he treballat mai per l’èxit, que no vol dir que no m’importi que el que faci tingui reconeixement o valorat. Treballo per quelcom intern: la vida és més maca quan ens mou un foc intern, que quan ens mou el desig d’arribar a una fita externa”.
 
Eva Bach sosté en el seu llibre Educar per estimar la vida (Plataforma Editorial) que la vocació només és vàlida si ens fa estimar la vida: “A vegades hi ha gent que s’estima molt la seva feina però la fa amb l’objectiu d’alimentar l’ego: d’obtenir aquest reconeixement constant, aquestes valoracions positives que li fan pensar que és el millor del món. A mi és una cosa que em preocupa i que no m’agrada. Quan em diuen que sóc la millor del món, no m’agrada que m’ho diguin. A més, no m’ho crec”.
 
La conferenciant i terapeuta familiar creu que en lloc de buscar alimentar el nostre ego, és millor treballar per a compartir i encendre nous somnis en els altres i en el món.
 

Més notícies sobre FÓRMULA ESTEL

Esteve Camps: "Es treballa per reduir el risc de possible atemptat"

Gaspart: "Jo no vull a ningú a casa meva que no vulgui estar"

"El sexe ha passat de ser una cosa íntima a una mena de mercaderia permamenent"

Assekes trenca amb el seu tercer disc


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET