Ràdio Estel
Peu de foto: Eva Bach, en una conferència sobre adolescents
FÓRMULA ESTEL Foto: Gestionando Hijos
"Gent que estima molt la feina, però per a alimentar l'ego"
La pedagoga i escriptora Eva Bach sosté que l'objectiu de l'educació i el treball no ha de ser l'èxit
@BorjaDeMaria 25/05/2017

Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat la pedagoga i escriptora Eva Bach, que sosté que l’objectiu de l’educació no ha de ser assolir l’èxit, sinó, que en tot cas, això resulta com una conseqüència: “En el fons és que la teva essència estigui en consonància amb l’essència del què fas i amb qui ho fas. Fàcilment trobaràs com que et portaran a bons llocs”.
 
L’especialista en educació de les emocions, Eva Bach, assegura que no ha treballat mai per l’èxit: “Jo no he treballat mai per l’èxit, que no vol dir que no m’importi que el que faci tingui reconeixement o valorat. Treballo per quelcom intern: la vida és més maca quan ens mou un foc intern, que quan ens mou el desig d’arribar a una fita externa”.
 
Eva Bach sosté en el seu llibre Educar per estimar la vida (Plataforma Editorial) que la vocació només és vàlida si ens fa estimar la vida: “A vegades hi ha gent que s’estima molt la seva feina però la fa amb l’objectiu d’alimentar l’ego: d’obtenir aquest reconeixement constant, aquestes valoracions positives que li fan pensar que és el millor del món. A mi és una cosa que em preocupa i que no m’agrada. Quan em diuen que sóc la millor del món, no m’agrada que m’ho diguin. A més, no m’ho crec”.
 
La conferenciant i terapeuta familiar creu que en lloc de buscar alimentar el nostre ego, és millor treballar per a compartir i encendre nous somnis en els altres i en el món.
 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET