Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Treure Franco del Valle de los Caídos és de justícia democràtica"
Ho diuen Manel Perona, president de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica, i els historiadors Pau Vinyes i Jordi Cerdà
@IgnasiMiranda 17/05/2017

El president de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, Manel Perona, l'historiador Pau Vinyes, també membre del Centre d'Estudis Ignasi Iglesias, i el també historiador i politòleg Jordi Cerdà han coincidit aquest dimecres en la idea que "treure Franco i José Antonio Primo de Rivera del Valle de los Caídos, com també canviar el sentit d'aquest món, és de justícia democràtica". Ha estat en una edició del programa El mirador de l'actualitat dedicada a la memòria històrica i a la possibilitat d'exhumar les restes de Francisco Franco, avalada majoritàriament pel Congrés dels Diputats la setmana passada.

Perona ha assegurat que "els ciutadans estem més que reconciliats" i que "el que passa és que hi ha coses que cal resoldre pensant en el reconeixement de moltes famílies que reclamen la memòria dels seus morts, moltes vegades sense saber on estan enterrats". Vinyes, per la seva banda, ha insistit en la idea que "a l'Estat espanyol no s'han fet els deures, a diferència d'Alemanya, per exemple". En aquesta línia, ha recordat que "els rebels van guanyar la guerra a Espanya, després d'acabar amb un sistema legítim, el de la República, i van oblidar els qui van perdre, que ara necessiten reparació". Cerdà ha recordat que "Franco no volia ser enterrat al Valle de los Caídos, i la decisió d'Arias Navarro i Joan Carles I segurament era una manera de compensar el fet que el règim s'autoimmolava".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dimecres 17 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET