Ràdio Estel
SOCIETAT 
"El magatzem Castor és una cadena d'errors incomprensibles"
Hi coincideixen el sismòleg Luigi Contento, l'enginyera industrial Carme Torralva i l'agent de l'Administració de Justícia Sixto Cadenas
Redacció 12/05/2017

El cas del magatzem de gas Castor ha estat aquest dijous el tema de col·loqui en el programa El Mirador de l'actualitat, en què hem analitzat una història complexa. El geòleg i sismòleg Luigi Contento, l'enginyera industrial Carme Torralva i el gestor de l'Administració de Justícia Sixto Cadenas han coincidit a qualificar tot el que ha passat aquests anys de "cadena d'errors incomprensibles que no es poden repetir". Luigi Contento ha destacat que "inicialment la idea era posar la infraestructura sobre un lloc on ja s'havia instal·lat una explotació petroliera, però aquí no s'ha previst la dimensió del problema". Per la seva banda, Carme Torralva ha lamentat que "s'ha vist com una empresa privada estava disposada a quedar-se els possibles beneficis si hagués sortit bé i, en canvi, només s'ha socialitzat el fracàs, amb els diners d'indemnització que paguem entre tots". Sixto Cadenas ha comentat que "el problema és molt complicat, i aquí hi ha hagut equivocacions del govern socialista de Zapatero, dels tècnics que no han calculat l'impacte dels riscos i segurament també dels qui han posat els diners".

En qualsevol cas, ningú no assumeix responsabilitats, després de 9 anys sota sospita i sense que la planta arribés a funcionar: Ara, 3 anys després que l’Estat indemintzés amb 1.350 milions l’empresa Escal UGS, majoritàriament de Florentino Pérez, pel blindatge del contracte del 2008, un informe de l’Institut Tecnològic de Massachussetts i la Universitat de Harvard alerta del risc de terratrèmols de 6,8 graus o més. El magatzem no tornarà a funcionar, però no és aconsellable desmantellar-lo igualment pel risc de sismes. Quina responsabilitat civil o penal s’acabarà determinant?

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador d'aquest dijous 11 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET