Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL
Proactiva Open Arms té en el Papa un bon aliat
Redacció 09/05/2017

Les xifres que ens proporciona Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms, són alarmants. Més de 30.000 persones rescatades al mar des que el 2015 aquest socorrista badaloní, interpel·lat per la seva filla Ona, va deixar les platges catalanes per anar a salvar persones refugiades al bell mig del Mediterrani. «En només un cap de setmana hem salvat 8.000 persones», explica. «Imagineu-vos 8.000 persones surant al mig del mar, abandonades a la deriva; sabeu quantes embarcacions fan falta per recuperar-les? Tots els vaixells que passen per allí haurien de venir a rescatar persones.» 


Proactiva Open Arms, amb base operativa a Lesbos i Malta, rescata del mar persones refugiades que volen arribar a Europa fugint de guerres, persecucions o pobresa. Però no només es tracta de rescatar vides humanes sinó també de sensibilitzar l’opinió pública sobre el que realment passa al Mediterrani i de combatre la desinformació o, encara pitjor, la maledicència informativa. «Hi ha diverses informacions, però de realitat només n’hi ha una, és molt crua i no interessa que se sàpiga», reconeix Òscar Camps.

Segons Òscar Camps, la manipulació informativa ha arribat a un nivell tan esperpèntic que fins i tot les ONG que operen al Mediterrani han estat acusades de col·laborar amb les xarxes de tràfic de persones. D’aquí que el fundador de Proactiva Open Arms no s’ho hagi pensat dues vegades a l’hora d’anar a buscar l’ajuda del qui en aquests moments és el seu gran aliat: el papa Francesc.

L’única veu dissonant
«El papa Francesc és una de les persones més influents del planeta i l’única veu dissonant respecte dels lepens, putins i trumps», reconeix Òscar Camps. I si el 25 de maig de l’any passat, en una audiència general, va tenir ocasió de lliurar al Papa l’armilla salvavides d’una nena siriana que va morir ofegada, ara ha tornat a recórrer a ell per segona vegada: «Perquè no s’apagui la seva veu, el necessitem més que mai.» El 22 d’abril Òscar Camps va ser rebut en audiència privada pel Papa al Vaticà i va tenir l’oportunitat d’informar-lo de primera mà sobre la realitat dels naufragis al Mediterrani. «No només salvem vides, sinó que posem el focus allà on no volen que hi hagi llum, on passen les coses i ningú no ho sap, ningú no ho veu. Necessitem el suport del Papa

Segons ens ha explicat aquest socorrista badaloní, la petició expressada al Vaticà va ser que anessin «a primera fila, al capdavant de tot, a veure la situació real del que està passant». «No només que la llegeixin o que la puguin sentir, sinó que la puguin veure. Ens hem ofert perquè sigui així.»

Més informació: www.proactivaopenarms.org.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET